/ Foto Kvartāls / Notikumi

Atklās foto izstādi Intīms fotogrāfes portrets

No 10. jūnija līdz 10.septembrim klubā Paldies latiņam, Grēcinieku ielā 11a, būs skatāma vēl nebijusi fotogrāfiju kolekcija Intīms fotogrāfes portrets. Fotogrāfijās būs redzamas kopā 23 fotogrāfes, kuras kamerai pozējušas vien ar savu darba instrumentu – fotoaparātu. Foto izstādes atklāšana norisināsies 10.jūnijā plkst. 18:00.

Projekts aizsākās 2012. gada 10. februārī ar domu, ka neviens nav portretējis fotogrāfes sievietes to dabīgā izskatā – nav vienotas fotogrāfiju kolekcijas, kur būtu tikai fotogrāfe ar fotoaparātu. Projektā piedalījās fotogrāfes, kas pašas fotografē sieviešu un vīriešu aktus, kā arī ar savām fotogrāfijām guvušas atzinību Latvijā un ārvalstīs. Starp autorēm ir Anna Gaļejeva, Anna Skuja, Dace Keita, Diāna Taube, Elīna Mennika, Ilze Filipova, Inese Kalniņa, Inga Barkāne, Inga Šterna, Iveta Krieva, Laura Ābola, Laura Bārtuliņa, Laura Krampe, Natālija Petruhina, Rudīte Stiebre un Sabīne Madara Mikasenoka (Madine).

Izstāde rosinās aizdomāties par jautājumu – vai fototehnika raksturo tās īpašnieci? Tāpat darbi liks minēt un pārdomāt, kas šai fotogrāfei ir mīļākais sižets. Fotogrāfiju rada fotogrāfe, nevis tehnika, kaut daudziem interesē tehnika ar kādu tiek iegūtas fotogrāfes radītās bildes. Tādēļ, projektā krīt šis noslēpumainais plīvurs. Fotoizstādes mūsdienīgumu apstiprina fakts, ka sabiedrība ir mainījusies, mainījušies uzskati un esam kļuvuši daudz atvērtāki. Pat pirms 20 gadiem šādu fotoizstādi būtu gandrīz neiespējami realizēt, jo neatrastos fotogrāfes, kas piekristu šādai avantūrai – intīmiem portretiem.