/ Foto Kvartāls / Notikumi

Dubultos atklās Anša Starka izstādi Portreti RL

Piektdien, 17. jūnijā plkst. 17.00, Mākslas stacijā Dubulti atklās Anša Starka personālizstādi Portreti RL. Izstāde būs apskatāma līdz 22. augustam.

Fotogrāfs Ansis Starks atklāj savu pirmo personālizstādi. Tās nosaukums ir Portreti RL un tajā redzama portretu izlase, kura veidojusies kopš 2010. gada, fotografējot žurnāla Rīgas Laiks intervijās. “Intervijas laikā ikviens, gribot negribot, koncentrējas domai, aizmirstot par pozēšanu, par to, ka tiek fotografēts, turklāt saruna lielākoties ir pietiekami gara, lai es paspētu atrast savai iekšējai prasībai atbilstošu kadrējumu,” saka Ansis Starks, kura izstādes varoņi ir slaveni cilvēki – baleta mākslinieks Mihails Barišņikovs, mākslinieks Ilmārs Blumbergs (1943-2016), reklāmas guru Neils Frenčs, makroekonomists Džefrijs Frankels, aktrise un režisore Līva Ulmane, Viņa Svētība Dalailama, dzejnieks Uldis Bērziņš, čellists Miša Maiskis, dziedātājs/a Baby Dee, mākslinieki Kristians Boltanskis, Laris Strunke un citi. Izstāde parāda trīsdesmit sešas personības vairāk nekā divsimt fotoportretos, kurus papildina Ulda Tīrona atlasīti fragmenti no Rīgas Laika intervijām ar izstādes varoņiem.

Ansis Starks (1980) ir kļuvis pazīstams kā izcils arhitektūras un izstāžu dokumentētājs, kurš niansēti iedziļinās objekta un telpas saspēlē. Kopš 2009. gada pozicionējot sevi ka brīvmākslinieku, viņš sadarbojas ar vadošajiem Latvijas arhitektu birojiem un izstāžu veidotājiem, regulāri publicējas žurnālos Latvijas Architektūra, Deko, Rīgas Laiks. Strādājis aģentūrā A.F.I. kā preses fotogrāfs (2006-2009). Ieguvis Biznesa vadības bakalaura grādu tirgvedībā Latvijas Universitātē (2002).

Izstādi Portreti RL rīko Mākslas stacija Dubulti, kuratore Inga Šteimane. Izstādes scenogrāfs Austris Mailītis. Izstāde notiek Rīgas Fotogrāfijas biennāles programmā.