/ Foto Kvartāls / Notikumi

Lindas Klētnieces izstāde FotoMandala

No 8. līdz 31. oktobrim Birojnīcā, Cydonia Gastropub (Dzirnavu 84) un vīna bārā Garage (Elizabetes 83/85) notiks fotomākslnieces Lindas Klētnieces izstāde FotoMandala. Izstāde turpinās autores jau agrāk iesāktos mākslinieciski – fotogrāfiskos pētījumus austrumu kultūrās, šoreiz pievēršoties Tibetas budismam.

Savos darbos māksliniece Linda Klētniece fokusējusi uzmanību nevien uz kalnu zemes dabas skaistumu,  vietējās vides un cilvēku eksotiku, Tibetas tautas tieksmi pēc brīvības un neatkarības un citiem sociāli politiskiem aspektiem, bet gan uz Tibetas budisma gara atklāsmēm, šīs reliģiski – filozofiskās sistēmas spirituālajām vērtībām. Savus iespaidus par Dharamsalā piedzīvoto Linda Klētniece apkopojusi izlases kolekcijā izstādē FotoMandala.

“Ekspozīcijas nolūks ir sniegt skatītājam līdzīgu asociāciju un pārdzīvojumu aromātu, noskaņu plīvurus, dvēseles pacēlumu, kādu vizītes laikā piedzīvoju es pati,” komentē māksliniece. Iedvesma nākusi, un fotodokumenti gūti ceļojuma laikā tālajā Ziemeļindijā, slavenajā Dharamsalā, kur atrodas Viņa Svētības Tibetas 14. Dalailamas galvenā rezidence un Tibetas valdības emigrācijā mītne.

Linda Klētniece nodarbojas ar fotogrāfiju 10 gadus. Mākslas izglītību viņa guvusi Cēsu Mākslas skolā, Valmieras Lietišķās mākslas vidusskolā un Santamonikas koledžā, Kalifornijā (ASV), kur studēja figurālo glezniecību. Linda ir ieguvusi arī augstāko izglītību biznesa vadībā un administrācijā.

Izstāde FotoMandala notiek Tibetas kultūras dienu ietvaros, kur apmeklētājiem tiek piedāvāts apmeklēt bezmaksas lekcijas par Tibetas mūziku, mākslu, valodu un budismu.