/ Foto Kvartāls / Notikumi

Toma Harjo izstāde Cēsīs

No 11. oktobra Cēsīs, kafejnīcas Pie Raunas vārtiem skatlogos, Rīgas ielā tiks eksponēta Toma Harjo veidotā fotogrāfiju sērija Neredzamie sargi. Autors veidojis anonīmus portretus ar Cēsu pilsoņiem, kas tieši vai netieši nodrošina sabiedrības funkcionēšanu un stratēģiju īstenošanos.

Sērija pievēršas personām, kuras paliek ārpus uzmanības perifērijas, bet ir ārkārtīgi nozīmīgas ikdienas darbību sekmēšanai. “Es vēlos izcelt nezināmos sabiedrības un pilsētas balstus, kas gluži kā nakts un rīta putni klusībā teicami izpilda dabas uzticētos pienākumus. Projekta mērķis nebija celt gaismā katru sabiedrības locekli, kas darbojas aizkulisēs. Tā vietā es veidoju fotogrāfijas, kur cilvēkus nevar līdz galam identificēt, tādā veidā veidojot intrigu un ļaujot ikvienam kļūt par fotogrāfijā attēloto anonīmo stūrakmeni,” komentē autors. “Šī neziņas apziņa īpaši manifestējās uzmanībā pret līdzcilvēkiem pilsētā, kur liela daļa iedzīvotāju savā starpā ir personīgi pazīstami.”

Projekts tapis Ruckas mākslas rezidenču centrā sadarbībā ar Cēsu slimnīcas personālu, Cēsu policiju, medniekiem un citiem profesiju pārstāvjiem.

Toms Harjo (1996) ar fotogrāfiju nodarbojas 2 gadus, studē ISSP Skolā un sadarbībā ar portālu Foto Kvartāls veido FK Artist video sēriju. Šī ir autora pirmā personālizstāde.

Izstāde būs skatāma līdz 31. oktobrim.