/ Foto Kvartāls / Notikumi

Atklās Daces Voitkevičas un Noras Vrubļevskas izstādes Fotomuzejā

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz divu jaunu izstāžu — Noras Vrubļevskas Ja kāds runā, ir gaišāk un Daces Voitkevičas Laužot ledu — atklāšanu jau 15. jūnijā.

Noras Vrubļevskas fotoprojekta Ja kāds runā, ir gaišāk galvenā tēma ir bailes no tumsas un autori interesē tas, ka cilvēka dabā ir vienlaikus baidīties un tai pašā laikā sajust vēlmi bailēm stāties pretī un tās atmaskot. Fotogrāfiju sērija tapusi ISSP Skolas laikā, un izstādē lielformāta fotogrāfijas mīsies ar mazizmēra foto kolāžu. Bailes no tumsas nav bailes no gaismas trūkuma, bet gan bailes no iespējamām vai iedomātām briesmām, ko tumsa slēpj.

Daces Voitkevičas dokumentālā foto sērija Laužot ledu tika aizsākta 2013. gadā kā stāsts par neparastiem cilvēkiem. Fotogrāfes mērķis bija iepazīt citus cilvēkus, bet tas viņu aizveda atpakaļ pie sevis, ļāva iepazīt savas personiskās robežas un iegūt jaunu pieredzi. Sērijas tapšanas laikā Dace Voitkeviča satika dažādus cilvēkus un piedzīvoja daudzus aizkustinošus brīžus. Viens no tiem bija agrāk neredzēts ziemas peldētājas ģimenes video, kurā pārsteidzošā kārtā uz īsu brīdi redzama autores mamma gaidībās ar meitu. Fotogrāfiju sērija iedvesmojusi arī autori lauzt ledu un izmēģināt peldi āliņģī.

Izstāžu atklāšana paredzēta 15. jūnijā plkst. 17.00 Latvijas Fotogrāfijas muzejā Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).