/ Foto Kvartāls / Notikumi

Fotomuzejā notiks tikšanās ar Georgu Avetisjanu

Ceturtdien, 29. novembrī, plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu vakaru un izstādes Dzimtene apskati kopā ar tās autoru Georgu Avetisjanu. Maksa par ieeju 1,50 eiro (izstādes ieejas cena).

Sarunu vakara gaitā viesiem būs iespēja apskatīt izstādi kopā ar izstādes autoru, jautāt un noskaidrot to, kas šķita nesaprotams, kā arī iepazīt un iegādāties Georga Avetisjana šogad atklāto fotogrāmatu Dzimtene. Valstī garākais ciems.

Dzimtene (Homeland), izmantojot ģeogrāfiski garāko piekrastes ciemu kā metaforu, ir konstruēts un daudzslāņains stāsts par cilvēka dzimto vietu, dzīves ceļa garumu un atmiņām. Tas ir stāsts par zemi, cilvēka saikni ar zemi, atspoguļojot arī informāciju, ko zeme spēj glabāt cauri gadu gadiem, kas atklāj gan pagātni, gan tagadni, gan arī nākotni, un to, kā laiks spēj ietekmēt un mainīt cilvēka sajūtas un izpratni par kādu vietu.

Fotogrāmata Dzimtene. Valstī garākais ciems (Homeland. The Longest Village in the Country) tika atklāta Les Rencontres d’Arles (viens no nozīmīgākajiem fotofestivāliem Eiropā un pasaulē) festivāla atklāšanas nedēļā Francijā 2018. gada 4. jūlijā, un Latvijā tā tika atklāta G. Avetisjana personālizstādes atklāšanas laikā Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Georgs Avetisjans ir absolvējis Braitonas universitāti (University of Brighton) Lielbritānijā 2016. gadā un ieguvis mākslas maģistru fotogrāfijā ar izcilību. Viņš dzīvojis septiņus gadus Amerikas Savienotajās Valstīs un Apvienotajā karalistē, piedalījies dažādās starptautiskās izstādēs Latvijā, Itālijā, Ķīnā, Nīderlandē, Austrijā, Slovēnijā, Slovākijā, Francijā, Dānijā un Anglijā. 2017. gadā nominēts un apbalvots ar prestižo Magnuma fotogrāfijas absolventu balvu (Magnum Photos Graduate Photographers Award 2017) sadarbībā ar Photo London un RBB Economics Lielbritānijā, ieguvis 2. vietu Different Worlds 2017 Fotonas Laikmetīgās fotogrāfijas centrā (Photon – Centre for Contemporary Photography) Slovēnijā, kas atspoguļo svaigākās tendences šodienas laikmetīgajā fotogrāfijā no Centrālās un Austrumeiropas.