/ Foto Kvartāls / Notikumi

Ekskursija Diānas Tamanes izstādē ISSP Galerijā

20. decembrī plkst. 18.00 ISSP Galerija Berga Bazārā aicina uz ekskursiju pa izstādi Pasūtījums (Commissions) un tikšanos ar mākslinieci Diānu Tamani un izstādes kuratori Evitu Gozi. Ieeja – bez maksas.

Māksliniece Diāna Tamane par savu darbu izejmateriālu izmanto ikdienišķus notikumus, kuru galvenie varoņi ir viņas ģimene un pati, un bieži aicina radiniekus kļūt par darbu līdzautoriem. Caur personiskiem stāstiem un attēliem viņa izceļ Latvijas neskaidro pozīciju starp Austrumiem un Rietumiem – vecmāmiņa tiek apsūdzēta kontrabandā, mēģinot pārvest divus puķu podus uz sava tēva kapu Abrenē; mamma pēc ekonomiskās krīzes kļuvusi par tālbraucēju; tētis jau kopš deviņdesmitajiem gadiem regulāri dodas uz Rietumeiropu un atvestās mašīnas un elektronikas preces pēc tam tirgo Latvijā. Tādējādi Diānas darbi pēta ne tikai ģimenes locekļu savstarpējās attiecības, bet arī vēstures atnestās pārmaiņas, mūsdienu sabiedrību, izpratni par skaisto, kā arī fotogrāfijas arvien pieaugošo lomu ikdienas dzīvē.

Arī ISSP Galerijai veidotajā izstādē Pasūtījums Diāna sadarbojusies ar ģimeni, ieceļot viņus pasūtītāju lomā un cenšoties apmierināt radinieku dažādās vēlmes. Tikšanās laikā būs iespējams uzzināt vairāk gan par izstādē redzamajiem darbiem un to tapšanas procesu, gan par iepriekšējiem projektiem.

Diāna Tamane ir viena no atpazīstamākajām jaunās paaudzes Latvijas māksliniecēm, tikko ieguvusi Kim? Laikmetīgās mākslas centra Kim? Rezidences balvu 2019. Izstāde ISSP Galerijā apskatāma līdz 2019. gada 5. janvārim.