/ Foto Kvartāls / Notikumi

Rīgas Fotogrāfijas biennāle aicina jaunos fotogrāfus pieteikties portfolio skatei

Rīgas Fotogrāfijas biennāle – NEXT 2019 līdz šā gada 20. martam aicina māksliniekus pieteikties biennāles portfolio skatei. Tā ir iespēja fotogrāfiem, kas ir savas karjeras sākumā, satikties ar nozares profesionāļiem no Baltijas valstīm un Eiropas. Starptautiski pazīstami fotogrāfi, kuratori, mākslas zinātnieki, grāmatu izdevēji un žurnālu redaktori dalīsies savā pieredzē un sniegs ieteikumus dalībniekiem viņu ideju tālākai attīstībai. Portfolio skate notiks 5. aprīlī ISSP Galerijas un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās.

Portfolio skatei var pieteikties dalībnieki no visām valstīm bez vecuma ierobežojuma, iepriekš sagatavojot un iesniedzot prezentējamu portfolio (1-3 darbu sērijas) drukātā vai elektroniskā formā. Dalībniekam ir garantēti pieci individuāli skates seansi ar mentoriem. Viena seansa ilgums ir 20 minūtes, darba valoda – angļu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, savukārt studentiem priekšrocības. Tiem, kuri pieteiksies līdz 1. martam, būs arī zemāka dalības maksa. Plašāku informāciju un pieteikuma anketu skatīt mājas lapā.

Portfolio skates darbus izvērtēs un savus ieteikumus māksliniekiem sniegs foto un kinomākslas kuratore Brandta muzejā Odensē Marianne Āgere (Marianne Ager, Dānija), attēlu redaktors un foto galerijas Pavlov`s Dog īpašnieks Mihaels Bedovičs (Michael Biedowicz, Vācija), kurators, Hamburgas Fotogrāfijas triennāles mākslinieciskais vadītājs un Porto biennāles kurators Kristofs Candrovičs (Krzysztof Candrowicz, Polija), māksliniece, kuratore un ISSP galerijas pārstāve Evita Goze, Laikmetīgā mākslas muzeja KIASMA kuratore Sāra Haklina (Saara Hacklin, Somija), Laikmetīgā mākslas centra (CAC) Viļņā kuratore Virginija Januškevičūte (Virginija Januškevičiūtė, Lietuva), mākslas kuratore un kritiķe, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese (Latvija), Photoworks direktore Šoeira Mavliana (Shoair Mavlian, Lielbritānija), mākslas un izglītības centa Rupert kurators Adoms Narkevičs (Adomas Narkevičius, Lietuva), mākslas kritiķe un Rīgas Fotogrāfijas biennāles kuratore Šelda Puķīte, kurators, rakstnieks un kuratora asistents Modernās Mākslas muzejā Stoholmā Andreas Nilsons (Andreas Nilsson, Zviedrija), NoRoutine Books dibinātāji Vilma Samuļonīte un Gītis Skudžinsks (Vilma Samulionyte un Gytis Skudžinskas, Lietuva) un Unseen izstāžu projektu vadītāja Amēlija Šīle (Amelie Schuele, Vācija).

Portfolio skate ir viens no Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2019 atklāšanas dienu pasākumiem. 4. aprīlī Fotogrāfijas muzejā tiks atklāta Polijas jauno mākslinieku izstāde (Ne)dabiski ķermeņi un Rīgas Fotogrāfijas biennāles balvas Meklējam jauno fotogrāfijā! uzvarētājas Annijas Muižules izstāde ISSP Galerijā. 6. aprīlī ISSP Galerijā notiks simpozijs (Ne)Aktīvisma manifestācijas Baltijas jaunākajā mākslā, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Polijas jaunie fotogrāfi, mākslinieki un kuratori.