/ Foto Kvartāls / Notikumi

Maijā notiks Rīgas Fotomēnesis

No š.g. 13. maija līdz 16. jūnijam norisināsies starptautiskais fotogrāfijas festivāls Rīgas Fotomēnesis 2019. Šī gada festivāla tēma Ēdot ananasus uz mēness ir tapusi iedvesmojoties no laikmetīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības ērā, kur viltus ziņas, daļējas patiesības, pašmācošos algoritmos balstīts sociālo mediju saturs ir globālās sabiedrības ikdienas dienas kārtības pamatā.

Festivāls oficiāli tiks atklāts 15. maijā Latvijas Okupācijas muzejā ar Aļņa Stakles un Arņa Balčus kūrēto izstādi Ēdot ananasus uz mēness, kurā piedalīsies tādi autori, kā Aija Bley (Latvija), Matiass Lovgrēns (Dānija), Nina Vartanena (Somija), Simons Menners (Vācija) u.c. Festivāla ietvaros būs skatāmas arī vairākas personālizstādes – Ivetai Vaivodei (Latvija), Evai Saukānei (Latvija), Elīnai Semanei (Latvija), Jānim Deinatam (Latvija), Marijai Kapajevai (Igaunija/Anglija), Andreasam Meihsneram (Vācija), Jari Silomaki (Somija) un Martinam Kollaram (Slovākija). Tāpat norisināsies plaša izglītības programma ar lekcijām un prezentācijām, kino seansi, āra projekcija u.c. pasākumi. Šobrīd fotogrāfiem iespējams arī pieteikties portfolio skatei, kas norisināsies 16. maijā.

Festivāla pasākumi notiks Okupācijas muzejā, Fotomuzejā, ISSP Galerijā, Arhitektūras muzejā, Žaņa Lipkes memoriālā, Kara muzejā, Carevas galerijā, KKC, NicePlace, bārā Čē un citviet, to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Slovākijas, Somijas un Polijas vēstniecības, Dānijas Kultūras institūts u.c. Pilna festivāla programma būs pieejama marta beigās.