/ Foto Kvartāls / Notikumi

ISSP izsludina pieteikšanos Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā

Līdz 2019. gada 25. jūnijam iespējams pieteikties ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kas piedāvā gada laikā attīstīt individuālus projektus pasaules līmeņa pasniedzēju vadībā. Jauno meistarklases ciklu vadīs atzītie fotogrāfi un pasniedzēji Džeisons Fulfords (ASV) un Liza Barnarda (Lielbritānija). Dalībniekiem no Latvijas tiek piedāvāta subsidēta dalības maksa.

ISSP Starptautiskā meistarklase notiks jau ceturto reizi. Tā ir praksē balstīta izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver trīs darbnīcas Latvijā, Lietuvā un Sicīlijā gada laikā, kā arī regulāras tiešsaistes konsultācijas ar pasniedzējiem. Darbojoties atzītu starptautisko meistaru vadībā, 24 mākslinieki un fotogrāfi no Latvijas un pasaules attīstīs konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus personiskos projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru mentoringu, starptautisko kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklase sniedz nepieciešamo atbalstu autoriem radošas karjeras sākumposmā. Meistarklases programmu 2019. gada oktobrī ievadīs darbnīca Nidā, Lietuvā, bet tā noslēgsies ar izstādi Kuldīgā 2020. gada oktobrī.

Meistarklase ik gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus dažādos fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā tiks uzņemti 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas, What Shall I Love if not the Enigma (Ko man mīlēt, ja ne mīklu?) pasniedzējs ir pazīstamais fotogrāfs un izdevējs Džeisons Fulfords (Jason Fulford, US). Šīs plūsmas dalībnieki rotaļīgā veidā – caur spēlēm, eksperimentiem un diskusijām – pievērsīsies fotogrāfijas noslēpumainībai un neviennozīmībai. Otrās meistarklases plūsmas, Rhizomes: Political Constellations (Rizomas: Politiski zvaigznāji), pasniedzēja ir fotogrāfe Liza Barnarda (Lisa Barnard, UK), asociēta fotogrāfijas profesore un vairāku grāmatu autore, kuras darbi pēta un atspoguļo mūsdienu politisko realitāti vizuāli inovatīvos veidos. Viņas vadībā dalībnieki veidos starpdisciplinārus projektus, kuros satiekas personiskais un politiskais.

Plašāka informācija par meistarklases programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos: http://www.isspmasterclass.com. Turpat atrodami arī iepriekšējo ciklu meistarklases absolventu darbi.