/ Foto Kvartāls / Notikumi

Fotomuzejā notiks tikšanās ar Ati Ieviņu

Ceturtdien, 18. jūnijā plkst. 18.00, Rīgas Fotomēnesis un Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina uz virtuālo tikšanos ar izstādes Faraona dārgumi autoru Ati Ieviņu. Sarunu un ekskursiju izstādē būs iespējams vērot tiešraidē Rīgas Fotomēneša Facebook lapā, kuras laikā mākslinieks iepazīstinās ar savu izstādi un tajā skatāmajiem darbiem. Pasākums notiks latviešu valodā.

Ierobežotam skaitam cilvēku ir iespēja pasākumu apmeklēt arī klātienē.

Izstādē Faraona dārgumi, kas skatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 12. jūnija līdz 19. jūlijam, redzamās asamblāžas ir pēdējā gada laikā Ata Ieviņa radītās vizuālās pasakas, kuru aizsākums meklējams autora interesē par Seno Ēģipti un konceptuālos mākslas eksperimentos.

Savu autortehniku A. Ieviņš formulē pats, šobrīd viņš strādā instalācijā un fotosietspīdē. Darbu tehnoloģija ir izteikti eksperimentāla un balstās uz gadiem ilgas pieredzes, pārbaudot dažādu materiālu deformācijas mehāniku un to saderību. Asamblāžu daudzos uzslāņojumus veido dažādos periodos kopētas paša autora oriģinālfotogrāfijas, līme, špaktelis, kartons, visa veida aerosoli, folija (siltumasega), sintētiskais siets, marle, akrila krāsas un marle. Lēnām, sižetiski eksperimentējot, tiek izmantota kodināšana un spīdināšana, notiek glezniecisko faktūru sasaiste un reljefa izveide, daži darbi ir pat noturēti pagrabā, kur krasās temperatūras izmaiņas un mitrums ietekmē attēlus.

Atis Ieviņš ir latviešu mākslinieks un fotogrāfs. Dzimis 1946. gadā Talsu rajona Ārlavas pagastā. Absolvējis Rīgas lietišķās mākslas vidusskolas dekoratīvās noformēšanas nodaļu 1965. gadā, no 1969. līdz 1974. gadam studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļā. Fotogrāfa karjeru Ieviņš aizsācis armijas dienestā un ilgus gadus strādājis kā fotoreportieris žurnālos Pionieris, Padomju Latvijas Sieviete, Skola un Ģimene u.c. Mākslinieka sietspiedes glabājas Ratdžersas universitātes Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā, Ņūbransvikā, ASV, Latvijas Laikmetīgās Mākslas muzeja kolekcijā, Latvijas Nacionālā mākslas muzejā, Latvijas Fotogrāfijas muzeja krājumā.

Pasākums ir daļa no festivāla Rīgas Fotomēnesis 2020 programmas. Festivāla programma un jau notikušo pasākumu video dokumentācijas var atrast http://dikstave.lv