/ Foto Kvartāls / Notikumi

Notiks ISSP Skolas absolventu izstāde

No 20. augusta līdz 6. septembrim Berga Bazārā, Elizabetes ielā 87, būs skatāma izstāde Labāk redzu cilvēkus aizejam, kurā savus fotogrāfijas projektus prezentēs ISSP Skolas 2020. gada absolventi. Tapusi pandēmijas laikā, par vienu no centrālajiem jautājumiem tā izvirza attiecības — ar sevi un apkārtējiem.

Izstādē Labāk redzu cilvēkus aizejam sevi piesaka deviņi jaunie autori, ISSP Skolas 2020. gada absolventi — Dzintars Malkauss, Evita Ķestere, Francis Belte, Krists Zukuls, Laura Sokolovska, Monta Tīģere, Paula Jansone, Sanita Andiņa un Zane Krūmiņa. Sākotnēji maijā ieplānotās izstādes gaitu šogad pārtrauca vairāku mēnešu distancēšanās un attālināta komunikācija, kas neizbēgami ietekmēja ne tikai tās organizēšanu, bet arī darbu saturu. Trauksmainas ilgas pēc paredzamākas nākotnes, cilvēciskas tuvības trūkums un pastāvīga vientulības sajūta neizbēgami izvirzījusi attiecības kā vienu no centrālajām izstādēs tēmām. Tā atspoguļojas teju visu autoru darbos, kas runā par sevis pieņemšanu, kopības izjūtu, sociālo mediju ietekmi un robežu ievērošanu, vai, gluži pretēji, to pārkāpšanu.

Izstādes atklāšana — 19. augustā plkst. 18.00. Izstāde Labāk redzu cilvēkus aizejam Elizabetes ielā 87 (bijušajās veikala Bergs telpās) būs atvērta apmeklētājiem līdz 6. septembrim, katru dienu, izņemot pirmdienas. Darba laiks: 12.00 – 18.00, trešdienās — no 12.00 līdz 20.00.

Foto – Krists Zukuls

Labāk redzu cilvēkus aizejam ir jau astotā ISSP Skolas divu gadu mācību programmas Attīstot fotogrāfijas valodu absolventu izstāde. ISSP Skola ir neformālās izglītības platforma laikmetīgajā fotogrāfijā kas piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem, kuri vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi Iveta Gabaliņa, Ieva Epnere, Arnis Balčus, Vika Eksta, Andrejs Strokins, kuratores Solvita Krese un Maija Rudovska, un tās absolventu vidū ir virkne Latvijas jaunās paaudzes fotogrāfu – Ieva Raudsepa, Kārlis Bergs, Toms Harjo, Annemarija Gulbe, Elīna Semane un citi.

Plašāka informācija par ISSP Skolu: http://www.isspskola.lv/