/ Arnis Balčus / Notikumi

Notiks saruna ar Baltkrievijas fotožurnālistēm

Žurnāls Foto Kvartāls sadarbībā ar SHKLO – platformu, kas veltīta mūsdienu Baltkrievijas fotogrāfijai un vizuālajai mākslai, piedāvā sarunu ar baltkrievu fotogrāfēm Olgu Šukailu, Nadju Bužanu un Taņu Kapitonovu, kas notiks šo ceturtdien, 27. augustā plkst 22.30, mūsu Facebook lapā.

Pēdējo nedēļu Baltkrievijas protestu priekšgalā ir sievietes, tostarp opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska, un pašorganizēta iniciatīva “sievietes baltā”, kas ir stingri pretojusies šausminošajai valsts spēku vardarbībai. Daudzus ikoniskos attēlus, kas iemūžināja dramatiskos notikumus Minskā, ir uzņēmušas tieši sievietes – fotogrāfes. Šajā pasākumā mēs iepazīstināsim ar trim Baltkrievijas fotožurnālistēm, kas dalīsies ar savām fotogrāfijām un pieredzi no pēdējo nedēļu notikumiem: Olga Šukaila strādā lielākajā neatkarīgajā Baltkrievijas medijā TUT.by, Nadja Bužana ir senākā baltkrievu laikraksta Naša Ņiva fotožurnāliste, bet Taņa Kapitonova ir pirmās neatkarīgās Baltkrievijas televīzijas TV Belsat fotožurnāliste.

Foto – Olga Šukaila

Diskusiju ar fotogrāfēm vadīs FK galvenais redaktors Arnis Balčus. Pasākums būs angļu valodā, un tiešraide norisinasies gan FK Magazine, gan SHKLO Facebook lapās.

Lai pateiktos un atbalstītu iesaistītās fotogrāfes, aicinām mūsu skatītājus veikt ziedojumu, kas tiks sadalīts vienādi starp visām trīs Baltkrievijas fotogrāfēm. Lūgums ziedot šeit: