/ Foto Kvartāls / Notikumi

Notiks sarunu vakars ar trim baltkrievu fotogrāfiem

Trešdien, 17. martā plkst. 18.30, norisināsies trīs baltkrievu fotogrāfu, kas patlaban uzturas ISSP Rezidencē Rīgā – Ihara Hančaruka, Maksima Saričeva un Violetas Savčitsas – darbu prezentācijas, pievēršoties fotogrāfu pieredzēm un fotogrāfijas lomai vēsturiski nozīmīgā brīdī Baltkrievijā. Autori dalīsies gan ar neseno notikumu dokumentācijām, gan personīgiem projektiem, kas tapuši pašreizējās pilsoniskās protesta kustības kontekstā.

Pasākums norisināsies Zoomā ej.uz/isspBYzoom un ISSP Facebook lapā. Pasākums notiks angļu valodā.

Ihars Hančaruks ir dokumentālais fotogrāfs un vizuāls stāstnieks, kurš dzimis Baranovičos, Baltkrievijā, kur patlaban dzīvo un strādā pēc vairākiem gadiem pavadītiem Sanktpēterburgā, Polijā un Vācijā. Ihars darbojas gan dokumentālajā, gan mākslas fotogrāfijā, izmanto video un arhīvu materiālus, veidojot personīgus projektus, kas pievēršas nacionālajai identitātei, kolektīvajai atmiņai un masu mediju ietekmei uz pasauli.

Maksims Saričevs ir fotožurnālists un vizuāls mākslinieks, kurš dzīvo un strādā Minskā. Veido ilgtermiņa projektus, kas vizualizē dažādu veidu vardarbību – gan autoritāru režīmu, gan tradicionālas sabiedrības īstenotu, un koncentrējas uz politiskiem un cilvēciskiem kolektīvas atmiņas un vēstures aspektiem. Maksims ir Baltkrievijas mūsdienu fotogrāfijai un vizuālajai mākslai veltītās platformas SHKLO līdzdibinātājs.

Violeta Savčitsa darbojas fotožurnālistikā kopš 2016. gada, strādājusi lielākajos Baltkrievijas medijos “34 Multimedia Magazine” un “Tut.by”, BelaPAN. Protestus Baltkrievijā dokumentē kopš vēlēšanu kampaņas sākuma. Savos darbos pievēršas sieviešu spēkam un sieviešu pretestībai varas mehānismiem.