/ Foto Kvartāls / Notikumi

Sāksies 6. Tallinas Fotomēnesis un fotomākslas tirgus

Tallinas Fotomēnesis, viens no lielākajiem mākslas notikumiem Igaunijā, šogad notiks no 1. septembra līdz 17. oktobrim. Tajā tiks pētīti priekšstati par pārvarēšanu un pielāgošanos, kā arī kopienas attīstību sarežģītu, būtisku pārmaiņu apstākļos. Galvenā izstāde būs Igaunijas Laikmetīgās mākslas muzejā, to veidos sieviešu kuratoru apvienība TOK. 

Sesto Tallinas Fotomēnesi atklās fotomākslas tirgus Foto Tallinn 2021. Tas iepazīstinās ar plaša spektra laikmetīgo fotogrāfiju no 12 valstīm, būs redzami 37 igauņu un ārzemju mākslinieku jaunākie darbi. Tirgus notiks no 2. līdz 5. septembrim mākslas centrā Kai. Mākslinieki, galerijas un projektu telpas prezentēs savus darbus daudzveidīgai auditorijai un paplašinās profesionālo kontaktu tīklu.

Foto Tallinn 2021 kuratore Izabella van Marle stāsta: “Mēs prezentēsim galerijas un jaunos māksliniekus, kuriem ir dažādas pieredzes un prakses. Šie mākslinieki izmanto multidisciplināras pieejas, eksperimentējot ar medija materialitāti, un cita starpā strādā ar datora redzes fotogrammetriju, instalāciju un skaņu. Es vēlējos parādīt tādus māksliniekus, kuri reflektē par globāliem sociāliem jautājumiem, piemēram, par pandēmiju un klimata izmaiņām. Darbi savieno daudz un dažādas tēmas un perspektīvas – viegli ievainojamās attiecības starp cilvēkiem un dabu, mākslu kā ārstniecības līdzekli, postkoloniālismu, ģimeni, piederību un identitāti. Es ceru, ka sniegsim iespaidu par laikmetīgās fotogrāfijas dinamisko ainavu. Sveiksim vietējos un starptautiskos dalībniekus, tostarp no Honkongas, Somijas, Kotdivuāras u. c.”

Foto Tallinn daudzveidīgajā programmā  ir grāmatu prezentācijas, mākslinieku sarunas, paneļdiskusijas, vebināri un kuratoru ekskursijas. Šeit  savukārt atrodami gadatirgus dalībnieki — mākslinieki, galerijas un projektu telpas.

Tirgus Foto Tallinn 2021 būs atvērts no ceturtdienas līdz sestdienai no plkst. 11.00 līdz 20.00, svētdien no 11.00 līdz 18.00. Biļetes varēs iegādāties uz vietas vai iepriekšpārdošanā šeit.