/ Foto Kvartāls / Notikumi

Notiks Antona Logvinova personālizstādes Doņecka: starp mieru un karu atklāšana

18. novembrī plkst. 18.00 tiks atklāta ukraiņu mākslinieka Antona Logvinova personālizstāde Doņecka: starp mieru un karu. Izstāde tiek rīkota MASA studijas projekta ietvaros, to atbalsta Perfect Real Estate. Izstādē gūtie ieņēmumi tiks novirzīti Antona un viņa ģimenes atbalstam. Tā apskatāma līdz 4. decembrim – katru dienu no plkst. 13.00 līdz 19.00, Avotu ielā 34.

Antons Logvinovs ir fotogrāfs un digitālais mākslinieks no Doņeckas, kurš ar mākslas palīdzību attēlo savu dzīves uztveri. Savos darbos viņš tiecas saredzēt skaistumu gan industriālajās ainavās, gan politisko un militāro konfliktu radītajos skarbās realitātes apstākļos. Izmantojot datorprogrammas, viņš rediģē fotogrāfijas, pievienojot tām varoņus no video spēlēm un 2D personāžus, pievēršot uzmanību dzimtās zemes notikumu sirreālistiskumam.

Daudzos fotoattēlos iemužināti terikoni – izstrādāto iežu uzbērumi, poligoni ar kalnrūpniecības ražošanas atkritumiem, kas izskatās kā dabisks un estētisks dabas ainavas elements. Terikoni tautā tiek dēvēti par rokdarbu kalniem, pakalniem, milzeņiem, piramīdām, bet neviens no šiem nosaukumiem neattēlo terikonu īsto būtību – tehnogēnās bīstamības objektu. Šie “kalni” izdala atmosfērā oglekļa gāzi, sērūdeņradi, arsēnu un citas toksiskas vielas lielos daudzumos. Tvaiki, kas nāk no atkritumiežu kalna, izplatās daudz tālāk par tiešās ietekmes zonu.

Šobrīd, pasliktonoties situācijai reģionā, Antons pastāvīgi atrodas psiholoģiskā spiedienā un fizisku draudu apstākļos. Izstāde ir mēģinājums atbalstīt autora spēkus saglabāt savu unikālo skatījumu uz apkārtējo pasauli, iedvesmot neatlaidību mākslas labā, kā arī atbalstīt autoru un viņa ģimeni materiālā un humanitārā veidā.

Izstāde ir organizēta sadarbībā ar Alekseju Žarkovu.