/ Foto Kvartāls / Notikumi

Annemarijas Gulbes personālizstāde Izaicinājums pārmantojamībai galerijā LOOK

Šī gada 2. februārī plkst. 17.00 notiks mākslinieces Annemarijas Gulbes jaunākās izstādes Izaicinājums pārmantojamībai atklāšana galerijā LOOK. Tajā aktualizēts jautājumus par latviskas identitātes komponentiem, nostalģiskām rutīnas darbībām virtuvē, amatu un zināšanu pārmantojamību no paaudzes paaudzē, viena reģiona vai valsts ietvaros. Caur jaundarbiem tiek izzināta aizrautība par citviet šķietami nenozīmīgu detaļu un produktu unikalitātes ierasto prezentāciju sabiedrībā.

Apmeklētājs ir aicināts pieredzēt akciju, kuras ietvaros Annemarija būs klātesoša teju ik dienu, veidojot telpu sarunai par to, kā ierastais, kurā esam piedzimuši vai iedzīvojušies var spēt noteikt to, kādi mēs esam, ar ko nodarbojamies, no kā pārtiekam un kāda nozīme priekšteču izkopto zināšanu un prasmju patriotiskai praktizēšanai. Izvēlētie objekti, attēli, video fragmenti un rudzu miltu izstrādājumi, to regulārā raudzēšana, gatavošana un ievietošana skatlogā kļūst par iemeslu saldskābi rūgtenas pēcgaršas analīzei un tai piemītošās estētikas baudīšanai. Izstāde būs apskatāma no 2. līdz 25. februārim.

Annemarija Gulbe (1997) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas nodaļu un pavadījusi vairākus mēnešus mākslinieku rezidencē Parīzē. Nesen atgriezusies no prakses kuratoru kolektīvā Komplot Beļģijā un pašlaik turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantra programmā. Māksliniece apguvusi fotogrāfiju ISSP skolā un Andreja Granta studijā, papildinājusi zināšanas dažādās meistarklasēs, tostarp ISSP vasaras skolā. 2019. gadā saņēmusi Grand Prix balvu laikmetīgās mākslas biennālē Jeune creation Européene Parīzē, 2018. gadā ieguvusi FK balvu kā labākā jaunā latviešu fotogrāfe. Gulbes darbi tikuši publicēti grāmatās Latvijas Fotogrāfija un Did you notice me?, Belgradas fotomēneša jauno talantu konkursa finālistu katalogā. Māksliniece piedalījusies vairākās grupu izstādēs un iepriekš sarīkojusi divas personālizstādes, eksponējot darbus no fotosērijas Love re-search – fotofestivāla Organ Vida ietvaros Zagrebā (2019) un ISSP galerijā Rīgā (2020), kas tika ierauta diskusijās par cenzūru, ķermeni un tā reprezentāciju mākslā.