/ Foto Kvartāls / Notikumi

Rīgas Fotomēnesis atklāj mākslīgā intelekta spēju Latvijas kultūrā un mākslā

Rīgas Fotomēneša projekts Mākslīgā intelekta Latvija piedāvā nebijušu pieredzi mākslā un kultūrā – šonedēļ skatāmas septiņas jaunas izstādes, kas ļaus uzzināt, kā mākslīgais intelekts redz Latvijas mūziku, mākslu, literatūru, kino, deju, arhitektūru un sportu. Tāpat notiks arī divas ekskursijas, kas dos iespēju gan uzzināt vairāk par mākslīgo intelektu, gan paraudzīties uz mūsu kultūru no cita skatupunkta.

Trešdien, 17. maijā plkst. 18.30, projekta autors, fotogrāfs Arnis Balčus runās par to, kā mākslīgais intelekts reprezentē Latvijas mākslu un kultūrpolitiku. Svētdien, 21. maijā plkst. 18.30, dzejniece un mūziķe Jeļena Glazova dalīsies savos iespaidos par to, kā mākslīgais intelekts var atspoguļot literāro darbu radīšanu un Latvijas dzejnieku un rakstnieku daiļradi.

Izstādes visu maija mēnesi norisinās speciāli izveidotajā galerijā Ģertrūdes ielā 64, un tas ir pirmais šāda veida notikums Centrāleiropā un Austrumeiropā, kur fotogrāfijas festivāla ietvaros visi darbi radīti ar mākslīgā attēla ģeneratoriem. Rīgas Fotomēnesis un tā kurators Arnis Balčus dokumentē mākslīgo intelektu tā sākumstadijā, kā arī dekonstruē to, kā latvieši sevi reprezentē, tādējādi radot diskusiju par mākslīgā intelekta ietekmi uz kultūru un sabiedrību.

Rīgas Fotomēneša projekts Mākslīgā intelekta Latvija ir nozīmīgs notikums, kas piedāvā iespēju sabiedrībai iepazīties ar mākslīgā intelekta izmantošanas potenciālu mākslā un fotogrāfijā, kā arī aicina kritiski paraudzīties uz nācijas konstruktiem, konvencijām un vērtībām.

Projektu atbalsta Rīgas dome, VKKF, Clear Channel, Valmiermuiža, Labietis, Trofeja, Birzī, FK u.c.

Izstāžu darba laiks – katru dienu no 14.00-20.00, ieeja brīva.

Pilna programma pieejama – https://rigasfotomenesis.lv