/ Foto Kvartāls / Notikumi

Sandro Millera lekcija LNMM

24. augustā plkst. 16:30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā norisināsies lekcija Sandro Millera daiļrade. Tikšanās ar Milleru sniegs vienreizēju iespēju iepazīties ar spilgto personību un uzzināt vairāk par viņa radošo veikumu, īpaši izceļot darbu sēriju Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem, kas tapusi 2014. gadā un izpelnījusies plašu atzinību – bijusi daudzkārt izstādīta, reproducēta un recenzēta.

Starptautiski pazīstamais itāļu izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Sandro Millers (Sandro Miller) guvis izcilus panākumus reklāmas un portretu fotogrāfijā, sadarbojoties ar ietekmīgiem zīmoliem un žurnāliem. Paralēli viņš attīsta arī mākslas projektus foto un kino jomā. Autora personālizstādes rīkotas Atlantijas okeāna abās pusēs – sākot no mājām Čikāgā līdz Eiropas un Āzijas muzejiem un izstāžu zālēm. Sandro Millers lekcijā sniegs ieskatu gan savā daiļradē, gan sadarbībā ar ievērojamo amerikāņu kino un teātra aktieri Džonu Malkoviču (John Malkovich).

Izstādē “Sandro Millers. Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem” mākslinieks pārfrazē vairāku 20. gadsimta fotogrāfijas klasiķu veidotos attēlus – gan slavenību portretus, gan nepazīstamu cilvēku tēlus, kuri kļuvuši slaveni pateicoties konkrētām fotogrāfijām. Parafrāzēs ir rekonstruētas oriģinālo, ikonisko fotogrāfiju kompozīcijas, apgaismojums, modeļu pozas un ietērps.

Pirms lekcijas apmeklēšanas, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot anketu.