/ Foto Kvartāls / Notikumi

Pieteikšanās Jāņa Gleizda balvai fotogrāfijā 2024

Sagaidot foto mākslinieka Jāņa Gleizda simto gadskārtu, Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Latgales fotogrāfu biedrību izsludina un organizē foto konkursu melnbaltajā fotogrāfijā Jāņa Gleizda balva fotogrāfijā 2024. Konkurss un tā galvenā balva tiek veltīti Jānim Gleizdam, novērtējot mākslinieka devumu fotomākslā, ar mērķi popularizēt mākslinieka devumu kultūrā, kā arī melnbaltās fotogrāfijas jaunrades un attīstības veicināšanai.

Galvenā balva  – Jāņa Gleizda balva fotogrāfijā –, kā arī 1000 EUR naudas balva, tiks pasniegta un konkursa rezultāti tiks paziņoti Jāņa Gleizda 100. jubilejai veltītā pasākumā, kas norisināsies Austrumlatvijas koncertzālē GORS 2024. gada 10. maijā.

Konkursa laureātu darbi tiks izstādīti Jānim Gleizdam un konkursam veltītās izstādēs  Austrumlatvijas koncertzālē “GORS” no 2024. gada 15. aprīļa līdz 15. jūnijam, kā arī publicēti konkursa un izstādes katalogā. Šis ir vienīgais tik plaša mēroga fotogrāfijas konkurss Latvijā, aptverot 5 dažādus fotogrāfijas žanrus – portrets, akts, klusā daba, ainava un sports. Iesniegtās fotogrāfijas izvērtēs īpaši izveidota komisija, un konkursā piedalīties tiek aicināti visi fotogrāfi, neraugoties uz to vecumu, nodarbošanos vai profesionālajām fotografēšanas iemaņām.

Pieteikšanās līdz 2024. gada 31. janvārim, sūtot fotogrāfijas e-pastā gleizdam100@rezeknesnovads.lv. Vairāk informācijas par konkursa noteikumiem, pieteikšanos, prasībām un darbu vērtēšanu nolikumā: Nolikums