/ Foto Kvartāls / Notikumi

Ričarda Miezīša fotoizstāde Cilvēku antoloģija mākslas galerijā MASA studija

Ričarda Miezīša fotoizstādes Cilvēku antoloģija atklāšana notika Baltās Nakts 2023 ietvaros 9. septembrī, kurā caur dažādu mākslas veidu sintēzi tika šķetinātas Cilvēka dažādo noskaņu apslēptās patiesības. Izstādi var apskatīt līdz 8. oktobrīm Elizabetes ielā 67.

“Līdzīgi ziedu pušķim, šajā galerijā tiek demonstrēti cilvēku portreti, ko  esmu vācis kopš 2021. gada. Viņu emocijas, skati, pozas, apkārtne, kurā viņi atrodas; kopā tie veido kopējo priekšstatu par to, kas ir Cilvēks manās acīs. Tomēr vispārējo nevar saprast bez individuāla, tāpēc šī izstāde pievērsīs jūsu uzmanību detaļām, no kurām cilvēks sastāv. Redzot individuālo, jūs sajutīsiet vispārējo,” stāsta mākslinieks.

Cilvēka koncepts ir sarežģīts jēdziens, kas apraksta visus cilvēka dabas aspektus: no fiziskajām  līdz psiholoģiskajām īpašībām. Emocijas un vide ir vieni no galvenajiem cilvēka jēdziena faktoriem. Tie palīdz mums saprast, kā mēs mijiedarbojamies ar apkārtējo pasauli un viens ar otru.

Ričards Miezītis specializējās konceptuālajā fotogrāfijā, pētot identitātes, vecuma un personiskās brīvības tēmas. Šobrīd gatavojās vēl vienai fotoizstādei Āda, zem kuras es dzīvoju, kas sadarbībā ar MASA kuratori Kseniju Afanasjevu notiks Nosaints slepenajā barā.