/ Foto Kvartāls / Notikumi

Balčus un panki aicina uz izstādes noslēguma koncertu

Ceturtdien, 16. novembrī, plkst. 18.00 ISSP Galerijā notiks Arņa Balčus izstādes Scēna finisāža ar alternatīvās mūzikas koncertu, kurā spēlēs grupas Polycephaly, Māra Dagne un Skala Bünte.

Kopš septembra vidus ISSP Galerijā skatāma Arņa Balčus izstāde Scēna, kurā dokumentēti Rīgas alternatīvās subkultūras jaunieši un viņu dzīve subkultūrā – scēnā. Šī mūzikā sakņotā kopiena savu kulmināciju piedzīvoja pēc pandēmijas, kad alternatīvās mūzikas grupu koncerti Depo, Republikā un Lastādijā kļuva par nozīmīgu platformu jauniešu socializācijai un radošai pašizpausmei. Izstādē ir skatāmas Balčus fotogrāfijas ar Scēnas notikumiem un tās dalībniekiem – jauniešiem lielākoties vecumā no 18 līdz 23 gadiem, kuri kļuva arī par šīs izstādes līdzautoriem. Izstādē Balčus fotogrāfijas papildina jauniešu zīmējumi, bet divu mēnešu laikā norisinājās jauno panku dzejas vakars, panku bazārs, tikšanās ar jaunajiem pankiem un citi notikumi, kas izstādi padarīja arī par platformu jauniešu pašizspausmei, kā arī apmeklētāko izstādi ISSP Galerijā.

“Scēna ir ne mazāk svarīgs Latvijas kultūras fenomens par Dziesmu svētkiem, un šī izstāde ir piemērs gan iekļaujošai līdzdalībai, gan fotogrāfijas mijiedarbībai ar ielu mākslu,” saka izstādes autors Arnis Balčus. Izstāde ir veltījums šodienas jauniešiem un viņu izaicinājumiem, atklājot problēmas, kas slēpjas ar krāšņiem grimiem un agresīvas mūzikas, – vēlme pašapliecināties, dzīves jēgas meklēšana, identifikācijas problēmas, psihiskās saslimšanas, kā arī sarežģītas savstarpējās attiecības.

Polycephaly. Foto – Arnis Balčus

Izstādes noslēgumā notiks koncerts ar trīs panku grupu – Polycephaly, Māra Dagne un Skala Bünte – uzstāšanos. Polycephaly ir death’n’roll grupa ar nu-metal piesitienu, kuras galvenais mērķis ir labi pavadīt laiku kopā ar publiku. Māra Dagne ir 4piece whateverrock grupa no Ogres novada ar Imantas novirzēm. Skala Bünte ir grupa no cilvēkiem, kas iepazinās vietējos koncertos un spēlē nenoteikta apakšžanra metālu. Pirms koncerta no plkst. 17.00 darbosies Scēnas make-up salons, kur katrs interesents varēs izmēģināt scēnas grimu. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.