/ Foto Kvartāls / Notikumi

Iznācis ikgadējais ISSP plānotājs ar laikmetīgās fotogrāfijas autordarbiem

Turpinot tradīciju, arī šogad ir izdots biedrības ISSP plānotājs 2024. gadam, kurā atrodamas 34 Latvijas un ārzemju mākslinieku autorfotogrāfijas. Gada tēma – Rituāls. Plānotāju var iegādāties ISSP Galerijā un tiešsaistē.

ISSP izdotais plānotājs ir praktisks un estētisks dizaina objekts, kas popularizē laikmetīgo fotogrāfiju un padara to pieejamu ikvienam. Kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā, tas ir kļuvis par iecienītu un uzticamu ikdienas kompanjonu tiem, kam patīk plānot savu ikdienu un domas ar pierakstu palīdzību. Plānotājs satur mēnešu atvērumus, 53 nedēļu atvērumus ar vietu pierakstiem, gada kalendāru, starptautiskus svētkus, latviešu vārda dienas, kā arī 92 punktotu lappušu kladi. Izdevuma pamatvaloda ir angļu.

Jaunajā izdevumā ietvertas 34 rūpīgi atlasītas oriģinālfotogrāfijas. Gada tēma ir Rituāls – paraža, universāls likums vai kārtība, kas regulē kosmisko, pasaules un cilvēku notikumu struktūru. Fotogrāfiju autoru vidū ir pašmāju mākslinieki Anna Maskava, Armands Andže, Iveta Gabaliņa, Kristīne Krauze-Slucka, Rūta Kalmuka, kā arī vairāki ārzemju autori.

ISSP plānotāja dizaina autors ir izdevuma ilggadējais partneris Artis Briedis. Izdevums tapis sadarbībā ar Antalis Creative Power un VV Foundation. Plānotāju iespējams pasūtīt biedrības interneta veikalā, kā arī iegādāties ISSP Galerijā Berga Bazārā.