/ Foto Kvartāls / Notikumi

Noskaidros gada labāko Latvijas kāzu fotogrāfu un videogrāfu

2024. gada 5. martā Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a, Rīgā) notiks Latvijas Kāzu fotogrāfu un videogrāfu asociācijas (LKFVA) Gada balvas 2023 pasniegšanas ceremonija, kurā paziņos Latvijas labāko kāzu fotogrāfu un videogrāfu aizvadītajā sezonā. Šis konkurss kā vienīgais pasākums kāzu foto un video nozarē ir nozīmīgs notikums, kurā tiekas ne tikai LKFVA biedri, bet tas apvieno lielu daļu Latvijas kāzu fotogrāfu un videogrāfu.

“Foto konkurss notiek jau trīspadsmito reizi, taču kāzu labāko videogrāfu apbalvos trešo gadu pēc kārtas. Šis konkurss ir iespēja ne tikai apzināt labākos profesionāļus kāzu foto un video laukā, bet izcelt šī fotogrāfijas un videogrāfijas virziena mākslinieciskās kvalitātes un tendences Latvijā. Nereti kāzu iemūžināšana tiek uztverta kā profesionāls, bet komerciāls pakalpojums, taču arī šajā audiovizuālo darbu nozarē atrodami mākslinieciski augstvērtīgi darbi un fotogrāfi, kas meklē inovatīvas pieejas un drosmīgi īsteno savas idejas un skatījumu, iedvesmojot savus pārus ne tikai dokumentēt kāzu dienu, bet šīs turpmākajā dzīvē tik būtiskās atmiņas ietērpt mākslas darbos,” stāsta LKFVA valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Mokejevs.

Kāzu diena ir daudzveidīgu notikumu pilna un tās iemūžināšana no fotogrāfa prasa ne tikai radošu un personīgu pieeju, bet arī augstas tehniskas prasmes un māku pielāgoties. Gada labāko kāzu fotogrāfu nosaka, vērtējot pieteiktos darbus dažādās kategorijās (Gatavošanās, Ceremonija, Emocijas, Portrets, Jaunais pāris, Detaļas, Humors, Gaismas spēles, Svinības, Pirms un pēc, Kāzu stāsts), kas parāda fotogrāfa profesionālās spējas plašā amplitūdā. Ceremonijā tiks apbalvots arī foto Tautas balsojuma uzvarētājs, kurš noteikts LKFVA Facebook lapā.

Kāzu video stāstu vērtēšana notiek vienā kopējā kategorijā, jo videogrāfi atspoguļo visu svinīgā notikuma norisi vienā videodarbā.

Kā ierasts LKFVA Gada balvai pieteiktos darbus vērtē starptautiska žūrija. Šogad foto kategorijas žūrijas sastāvu veido fotogrāfu dueti Alberto & Beatrice (Itālija), Dom & Liam Shaw / York Place Studios (Lielbritānija) un Styrmir & Heiðdís (Islande), modes, skaistuma un dzīvesstila fotogrāfe, satura veidotāja un blogere Vika Anisko (Latvija) un kāzu fotogrāfe Isabelle Hesselberg / 2 Brides (Zviedrija). Video konkursa žūrijā – kāzu video veidotāji Duarte Correia (Portugāle), Zoltan Elias / The stories from Elis (Slovākija) un Rolands Dripe (Latvija).

LKFVA Gada balvas 2023 norisi atbalsta foto un video veikals MasterFoto, kāzu portāls Precos, foto un video tehnikas noma Photorent, radošā telpa Kosmoss, interneta žurnāls Foto Kvartāls, foto grāmatu druka MINNTI un foto drukas pakalpojumi VitaFoto.lv.