/ Foto Kvartāls / Notikumi

ISSP vasaras radošās fotogrāfijas dienas nometnes jauniešiem

Atvērta pieteikšanās divām vasaras radošās fotogrāfijas dienas nometnēm jauniešiem Fotogrāfija un skulptūra, kā arī Fotogrāfija un kustība, kas norisināsies jūlijā un augustā  ISSP telpās Berga bazārā, Rīgā. Nometnes veidotas kā radošs un izglītojošs piedzīvojums jaunajiem fotogrāfijas interesentiem vecumā no 11 līdz 15 gadiem. Nometņu laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām  fotogrāfijas un mākslas tehnikām un to mijiedarbību, kā arī caur interaktīvu un aizraujošu programmu attīstīs radošumu, kritiskās analīzes spējas un izteiksmes brīvību.

Nometne Fotogrāfija un skulptūra norisināsies no 1.- 5. jūlijam, un tās fokusā būs skulpturālu objektu veidošana un attēla radīšanas daudzveidīgajās iespējas. Nedēļās laikā jaunieši gan fotografēs digitāli, gan izmēģinās tādas analogās tehnikas kā cianotipija un fotogramma. Savukārt no 5. līdz 9. augustam notiks nometne Fotogrāfija un kustība, kurā uzmanība tiks vērsta uz attēla un kustības mijiedarbību. Dalībnieki iepazīsies ar performances un laikmetīgās dejas žanriem, dokumentējot tos fotogrāfijās, kā arī strādājot ar kustīgu attēlu jeb animāciju. Jaunieši tiks iepazīstināti gan ar fotogrāfiju dokumentalitāti, gan iespējām attēlu nozīmi mainīt, tos papildinot ar zīmējumiem un tekstu.

Nometnes nodarbības notiks ISSP telpā Rīgā, Berga Bazārā, katru dienu no plkst. 10.00-16.00, un tās vadīs ISSP Skolas pasniedzēja Līva Veigura un māksliniece Eva Vēvere. Dalībai nepieciešama digitālā fotokamera vai telefons ar kameru. Ja foto kameru nav iespējams nodrošināt, uz nometnes laiku, iepriekš piesakoties, var aizņemties Sony kameru no ISSP.

Aicinām pieteikties jauniešus, kurus interesē fotogrāfija un radošās izpausmes, kā arī ir vēlme iepazīt jaunus domubiedrus. Pieteikumi tiek pieņemti līdz grupa būs pilna! Pieteikšanās anketa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0dojekeJ64rPFyHS7NxI4FNSxMKUQVyPP8VtKnJotvg999Q/viewform