/ Foto Kvartāls / Notikumi

Aicina piedalīties meistarklasē Strenči. Atgriezt sūtītājam

25. un 26. maija nedēļas nogalē Strenčos tiks rīkota mākslinieka, fotogrāfa un meilārta entuziasta Tomasa Vanderberhes (Thomas Vandenberghe), tikšanās ar atlasītu darbnīcas dalībnieku grupu (līdz 8 dalībniekiem), ko vēlāk plānots izvērst nepārtrauktā mākslas darbu apmaiņā pa pastu. Augustā visi vēstulēs nosūtītie darbi tiks apkopoti izstādē, kas tiks atklāta Strenčos 24. augustā.

Tikšanās ar Tomasu 25. un 26. maijā notiks Strenčos, kur vairāk nekā pirms 100 gadiem Strenču fotodarbnīcas fotogrāfi iemūžināja vietējos ļaudis un laikmeta apkārtējās norises – no ceļu negadījumiem līdz pat Gaujas paliem un saules aptumsumam. Liela daļa fotogrāfiju nonāca ģimenēs albumos, bet daļa tika nosūtīta pa pastu, lai tuviem un tāliem kaimiņiem izziņotu lielākus vai mazākus Strenču sadzīves notikumus. Mestarklases laikā centīsimies izzināt šī saziņas veida vērtību mākslā šodien. Dalībniekiem būs iespēja sarunāties ar Tomasu par meilārtu, fotografēt, dalīties iespaidos, attīstīt fotofilmas un izgatavot darbus laboratorijā Tomasa Vanderberhes un analogo fotoprocesu pazinēja Armanda Andžes (Baltic Analog Lab) vadībā.

Dalība meistarklasē ir bez maksas. Dalībnieki paši apņemas nodrošināt sev transportu, uzturēšanos (nakšņošanu no sestdienas uz svētdienu) un maltītes. Lūdzam ievērot, ka dalībniekiem no ārvalstīm ir nepieciešama ceļojumu apdrošināšana. Viesojoties un nakšņojot Strenčos, mēs iesakām apzināt sabiedriskā transporta pieejamību un kustības sarakstus posmā no Valmieras uz Rīgu.

Meistarklases darba valoda – angļu. (Pirms pieteikšanās, lūdzam iepazīties ar meistarklases noteikumiem angļu valodā.)

Lai pieteiktos meistarklasei, aizpildiet pieteikuma anketu līdz 24. aprīlim, kā arī nosūtiet pastkarti vai vēstuli Tomasam Vanderberhem. Adrese: Kasteellaan 38, 9000 Gent, Belgium. Izvēlētie dalībnieki tiks paziņoti 1. maijā.