/ Foto Kvartāls / Notikumi

Vēl līdz 19. maijam skatāma Agnijas Grigules izstāde Privée

Līdz 19. maijam apmeklētāji ir aicināti aplūkot fotogrāfes Agnijas Grigules personālizstādi Privée, kas lielformāta darbos attēlo sievietes seksualitāti un jutekliskumu. Tāpat, izstādes noslēguma dienā 19. maijā, interesentiem būs iespēja satikt izstādes autori un plānots svinīgs noslēguma pasākums.

„Bieži vien apmeklējot izstādes, kāds konkrēts mākslas darbs mums rada īpašas emocijas vai jautājumus, lielākoties, protams, uz tiem nākas atbildēt pašam, jo attiecīgā darba autors, tā radītājs parasti nav mums līdzās izstādes telpās, tāpēc 19. maijā piedāvāju visiem fotomākslas cienītājiem ekskluzīvu iespēju – sastapt mani izstādes Privée noslēguma pasākumā un uzdot jautājumus par maniem darbiem, to tapšanas iedvesmas avotiem un radošo procesu,” atklāj fotogrāfe Agnija Grigule, uzverot, ka daļa no jebkuras izstādes baudīšanas procesa ir lēna un niansēta pakavēšanās pie katra darba, jo ne vienmēr mākslas darbi atklājas pirmajā acu uzmetienā.

Pašlaik izstādi ir apmeklējuši jau vairāk nekā 1200 apmeklētāji, turklāt no izstādītajiem darbiem ir pārdotas 15 fotogrāfijas. Ņemot vērā apmeklētāju atsaucību un interesi no starptautiskām institūcijām, tiek plānota izstādes rīkošana arī citās Eiropas valstīs.

Izstādes Privée panākumus komentē izstādes kuratore Auguste Petre: „Domāju, ka izstāde ir tik populāra un darbi pieprasīti vairāku iemeslu dēļ. Agnijai Grigulei, kā māksliniecei, ir izdevies lieliski uztver mūsdienu pasaules elpu, paraugoties uz sievieti gan kā maiguma, gan spēka iemiesojumu un vienlaikus savu skatījumu ietērpjot vizuāli estētiskā kadrējumā. Agnija Grigule lieliski uztver mūsdienu tendences un pārrada tās no jauna, veidojot mākslas darbus, kas cilvēkiem ir vajadzīgi, kas viņus uzrunā. Tāpat mākslas pazinējus arī uzrunā Agnijas Grigules spilgtā personība un harizma, jo mākslinieks un mākslas darbs bieži vien ir netverami, bet cieši saistīts, tāpēc Agnijas Grigules vārds šiem darbiem piešķir papildu vērtību.”

“Agnija Grigule iedvesmo ar sava mākslas ceļa un rokraksta meklējumiem. Viņas darbi, personība un mērķtiecīgā radošā virzība var kalpot kādam jaunam talantam kā pamudinājums turpināt un attīstīt savu radošo darbību, tādējādi bagātinot kopējo mākslas vidi Latvijā,” uzsver Fonda Mākslai vajag telpu vadītāja Katrīna Jaunupe.

Izstādes Privée noslēguma pasākums norisināsies 19. maijā. Šajā datumā arī ir plānotas divas tūres ar Agnijas Grigules piedalīšanos, detalizēti pievēršoties katram izstādes darbam – plkst. 16.20 un plkst. 19.20.

Izstāde apskatāma Berga Bazāra telpās Marijas ielā 11, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 14.00 līdz 20.00, savukārt sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00 līdz 18.00. Izstāde tapusi sadarbībā ar fondu Mākslai vajag telpu. Izstādes kuratore: Auguste Petre, telpas koncepcija: Anna Ansone, Kristians Aglonietis.