/ Foto Kvartāls / Notikumi

Vides objekts Melnais kubs – Camera Obscura Valmierā

Valmieras vasaras teātra festivāla nedēļā laikā no 31. jūlija līdz 4. augustam Valmieras pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja aplūkot laikmetīgās fotogrāfijas, mākslas un izglītības platformas ISSP veidoto vides objektu Melnais kubs – Camera Obscura. Tiks organizētas arī pavadošās radošās meistarklases, piedāvājot apmeklētājiem mūsdienīgu un unikālu kultūrizglītojošo pieredzi.

Vides objekts ir veidots kā lielformāta Camera Obscura jeb aptumšota telpa, kuras iekšpusē caur nelielu caurumu tiek projecēts ārā esošās vides atspoguļojums, uzskatāmi demonstrējot fotokameras uzbūves principus. Apmeklētāji varēs ieiet telpā un attēla projekcijā vērot ārā notiekošo, iepazīstot fotogrāfijas tapšanu no “iekšpuses”.

Līdzās vides objektam katru dienu norisināsies analogās fotogrāfijas radošās darbnīcas, kurās jebkuram apmeklētājam būs iespēja vienkāršā un radošā veidā iepazīties ar fotogrāfiju. Pinhole jeb adatacs kameras darbnīcā dalībnieki varēs eksperimentēt ar attēla uzņemšanu, izmantojot kartona fotoaparātu un fotopapīru. Savukārt cianotipijas darbnīcās dalībnieki varēs iepazīt vienu no senākajiem fotogrāfijas kopēšanas veidiem, kur uz iepriekš īpaši apstrādātām papīra lapām tiks veidotas kompozīcijas no dažādiem objektiem un eksponētas saules gaismā, iegūstot oriģinālu mākslas darbu.

Melnais kubs atradīsies Vecpuišu parkā un būs atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst. 12.00-20.00. Radošās darbnīcas notiks no 15.00-18.00 darba dienās un 12.00-18.00 brīvdienās. Vides objekta apmeklējums un dalība darbnīcā ir bez maksas. Visi darbnīcām nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti.