/ Foto Kvartāls / Notikumi

Elīnas Semanes izstāde Re Rendas Kultūras namā

13. septembrī plkst. 18.00, Rendas Kultūras namā notiks Elīnas Semanes izstādes Re atklāšana. Izstāde tapusi rezidences Piezīmes uz malām: Kuldīgas novada rezidence radošajiem autoriem ietvaros. Rezidence jau ceturto gadu notiek Kuldīgas novada pagastos. To rīko biedrība Kuldīgas mākslinieku rezidence sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un kuratori Maiju Rudovsku. Izstāde būs apskatāma līdz 29. septembrim.

Izstāde ir rezidences pētniecības procesa noslēgums, kas rezultējies jaunos mākslas darbos, kuros atspoguļojas Elīnas Semanes interpretācija par šodienas sajūtu, laiku un notikumiem Rendā. Mākslinieces piesaistes punktus Rendai veidojis Friča Egliena 1930. gados radīto fotogrāfiju mantojums – agrāku laiku notikumu un situāciju dokumentācija. Egliens dokumentējis teju visu Rendā notiekošo – tā laika cilvēkus, viņu ikdienas dzīvi, ainavas, gan arī svarīgākos vietējos kultūras notikumus, kas liecina par Rendas pagasta vēsturi un kultūru. Elīna Semane, pavadot augusta mēnesi rezidencē, veica gan Egliena, gan apkārtējas vides izpēti. Tas rezultējies vajadzībā mākslinieciskā valodāattēlot savu sajūtu par šo vietu un pieredzi tajā, piedāvājot gan semiotisku, gan eksistenciālu refleksiju par pagātnes un tagadnes nozīmi vietas identitātes veidošanā.

Rezidences Piezīmes uz malām mērķis ir veicināt radošo personu iesaisti Kurzemē, Kuldīgas novadā, pievēršot uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai, pētniecībai, zināšanu un pieredžu apmaiņai. Šogad rezidences tēma ir neērtā un aizmirstā pagātne un mantojums. Rezidencēs šogad piedalās trīs autores: Sabīne Šnē (Padurē), Baiba Tetere (Rudbāržos) un Elīna Semane (Rendā).