/ Foto Kvartāls / Notikumi

ISSP Galerijā būs skatāma Annas Maskavas izstāde Ancestral Body / Senču ķermenis

No 31. oktobra līdz 31. janvārim ISSP Galerijā būs skatāma Annas Maskavas izstāde Ancestral Body / Senču ķermenis, kurā māksliniece aktualizē sievietes pieredzes ievainojamības, trausluma un atmiņu pārmantojamības aspektus. Izstāde tiks atklāta 31. oktobrī plkst. 18.00 ar feminisma estētikā veidotu rituāla performanci.

Annas Maskavas radītās hibrīdās, sintezētās un transdisciplinārās mākslas formas pludina robežas starp dabu un tehnoloģiju, divdimensionālu attēlu un procesu, kā arī cilvēku un ārpus cilvēka esošo pasauli. Māksliniece spēlējas un performatīvi iejaucas gan dabā un materiālajā pasaulē, gan dažādos medijos un tehnoloģijās, atklājot nelineāru, savstarpēji saistītu naratīvu mijiedarbību dažādos līmeņos. Piemērojot vizuālo kodu sistēmu, māksliniece atspoguļo dzimtas vēsturi, īpaši sieviešu pieredzi un Latvijas kolektīvās atmiņas veidošanos.

Izstādes atklāšanā apmeklētājiem būs iespēja pieredzēt Annas Maskavas, Laines Kristbergas un Iritas Tīlanes-Pakalniņas performanci Ārpus laba un ļauna, kas kā viscerāls satikšanās rituāls rosinās reflektēt par dabas un materiālās pasaules mijiedarbību. Izstādes ietvaros norisināsies arī Annas Maskavas solo performance, kā arī Laines Kristbergas lekcija Feminisma estētika Annas Maskavas mākslas darbos: formālie un konceptuālie risinājumi, kam sekos diskusija ar mākslinieci un klātesošajiem, par ko plašāka informācija būs pieejama drīzumā.

Anna Maskava (1990) ir transdisciplināra vizuālās mākslas laukā strādājoša māksliniece, kura lielākoties pievēršas fotogrāfijas un performances mākslas izteiksmes līdzekļiem, īpaši to sintēzei. Fotogrāfijā Anna izteikti strādā ar pašportreta žanru. Anna mērķtiecīgi rada savu tēlu un vizuālo kodu sistēmu, kas ļauj vispārināt konkrētas pieredzes simboliskos tēlos, alegorijās un metaforās. Šobrīd Anna studē maģistrantūras programmā Vizuālās komunikācijas nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā. Par 2023. gada performanci 1997, kas tika eksponēta Rīgas performances mākslas festivālā “Starptelpa”, Anna saņēma VV Foundation radošās darbības veicināšanas balvu.