/ Foto Kvartāls / Notikumi

ISSP aicina jauniešus uz radošo darbnīcu un atvērto durvju dienu

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 3. septembrī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu par Baltijas jūras ekoloģiju. Šobrīd atvērta arī pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, kurā iespējams attīstīt attēlu veidošanas spējas, kā arī vizuālo lasītprasmi. Jauniešu skolas programmu un pasniedzējus varēs iepazīt tuvāk Atvērto durvju dienā 7. septembrī.

Sestdien, 3. septembrī, no plkst. 12.00 – 15.00 aicinām jauniešus uz cianotipijas un sāls kristālu darbnīcu kopā ar fotogrāfi Līvu Veiguru. Līdz 9. septembrim ISSP Galerijā skatāma igauņu mākslinieces Kristinas Ollekas (Kristina Õllek) personālizstāde Filtrēšana ar zilaļģēm, dubultajām saitēm & citiem ziediem, kas apvieno fotogrāfiskus un skulpturālus elementus, balstoties uz personīgiem novērojumiem un pētījumiem par cilvēku ietekmi uz jūras ekoloģiju. Sestdienas darbnīcā jaunieši uzzinās vairāk par Baltijas jūrā atrodamajām zilaļģēm un to ietekmi uz vidi. Jaunieši iepazīs mākslas projektus, kas pievēršas vides un ekoloģijas tēmām, kā arī praktiski veidos tēmai veltītu instalāciju. Nodarbības laikā būs iespēja izmēģināt vienu no vecākajām fotogrāfijas tehnikām – cianotipiju –, kā arī audzēt pašiem savus sāls kristālus.

Aktivitātēs aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 10 līdz 16 gadiem, viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā – bezmaksas. Iepriekš lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu iveta@issp.lv vai zvanot 29157148.

Jaunieši un viņu vecāki tiek aicināti arī uz ISSP Jauniešu skolas atvērto durvju dienu 7. septembrī no plkst. 16.00 – 19.00. Septembra vidū ISSP Jauniešu skolā atsāksies iknedēļas radošās fotogrāfijas nodarbības jauniešiem (vecuma grupās 11-14 un 15-18 g.). Programma piedāvā interaktīvā un mūsdienīgā veidā iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes, kā arī attīstīt spēju domāt un darboties radoši. Ņemot vērā, ka fotogrāfija ir viens no mūsdienās visizplatītākajiem medijiem, ir īpaši svarīgi apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt attēlu sniegto informāciju.

Atvērto durvju dienā būs iespēja iepazīties ar skolas pasniedzējām, māksliniecēm Adelīnu Kalniņu un Līvu Veiguru, uzzināt vairāk par mācību programmu, piedalīties radošo portretu un kolāžas darbnīcās, kā arī uzzināt, kas ir fotogramma un izgatavot to fotolaboratorijā.
Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit: ej.uz/jauniesuskola