/ Foto Kvartāls / Notikumi

Notiks starptautisks kāzu fotogrāfijai veltīts festivāls Promise Photography Festival

2025. gada 8. un 9. aprīlī Rīgas cirkā pirmo reizi Baltijā norisināsies kāzu fotogrāfijai veltīts starptautisks notikums Promise Photography Festival. Tajā būs iespēja dzirdēt Latvijas un pasaules vadošos kāzu fotogrāfus, pilnveidoties profesionāli, iepazīties ar kolēģiem no visa Baltijas reģiona un iedvesmoties turpmākajam darbam.

Divu dienu programmu veidos izglītojošas un iedvesmojošas lektoru prezentācijas – pieredzes stāsti par savu fotogrāfa ceļa uzsākšanu, pasaules tendencēm un tehniskās meistarības noslēpumiem. Bez programmas Rīgas cirkā norisināsies arī vairāki satelītpasākumi citās norises vietās. Festivāla apmeklētāji būs aicināti uz iepazīšanās un tīklošanās notikumiem, kā arī festivāla noslēguma svinībām.

Festivālā piedalīsies lektori: Miks Šēls – viens no atpazīstamākajiem kāzu fotogrāfiem Latvijā, kurš pēdējos gados strauji ieguvis ievērību arī Eiropā; Danilo & Sharon (Serbija) – vieni no Eiropas apbalvotākajiem fotogrāfiem, kuru portfolio veido fotogrāfijas no īpaši ekskluzīvām kāzu norises vietām visā pasaulē, kāzu fotogrāfijas skolas Masterclass dibinātāji; The Richters – (Vācija) foto un video mākslinieku komanda, kas darbojas visā pasaulē, ir bieži dalībnieki starptautiskās fotogrāfijai veltītās konferencēs; Fer Juaristi (Meksika) – fotogrāfs un pieredzējis pasniedzējs, kas pulcējis un iedvesmojis daudz klausītāju konferencēs un sekotāju platformā Patreon. Festivāla lektoru saraksts tiks papildināts.

Promise Photography Festival idejas autore un rīkotāja ir kāzu fotogrāfe Inta Lankovska, kuras profesionālo pieredzi veido vairāk nekā 15 gadu darbošanās kāzu fotogrāfijā Latvijā un Eiropā, kā arī dalība starptautiskās konferencēs un konkursos; viņa ir trīskārtēja apbalvojuma Gada Latvijas Labākais kāzu fotogrāfs ieguvēja. Tāpat Inta jau vairākus gadus Latvijā veido meistarklases un palīdz jaunajiem fotogrāfiem privātās mentoringa sesijās.

“Savā profesionālajā darbībā vienmēr esmu tiekusies uz attīstību, skatīšanos plašāk un iedvesmas meklēšanu sastaptajos cilvēkos, apmeklētajās vietās un ikdienā novērotās detaļās sev apkārt. Ideja par nepieciešamību Latvijā veidot notikumu, kas apvieno šīs lietas, šķiet, radās likumsakarīgi. Mana vīzija par Promise Photography Festival apvieno gan pasaules kāzu fotogrāfijas meistaru pieredzes stāstus un iespēju profesionāli pilnveidoties, gan satikties, sadraudzēties, iedvesmoties, svinēt un stiprināt foto kopienu no visas Baltijas. Tāpēc šis būs festivāls, nevis konference,” stāsta Inta.

Festivāla biļetes var iegādāties mājaslapā https://promisefestival.eu/.

Līdz 20. novembrim pieejamas “agro putniņu” biļetes – 275 EUR. No 21. novembra līdz 2025. gada 31. janvārim biļetes cena – 375 EUR. No 2025. gada 1. februāra līdz 8. aprīlim biļetes cena  – 475 EUR. Pasākums norisināsies angļu valodā.