/ Alberto Lisaralde / Foto stāsts

Viss būs labi

Dzīves garumā mēs piedzīvojam labākus un sliktākus laikus atkal un atkal, nenogurdināmi. Es izgāju cauri vienam no šiem cikliem un pārveidoju to grāmatā. Tas bija mans stāsts, bet tikpat labi varētu būt tavs.

Viss būs labi (everything will be ok) ir maģiska ceļojuma hronika. Tā sākas ar emocionālu sabrukumu pēc šķietamas bezizejas situācijas. Pēc ilga un dziedinoša ceļa tā beidzas ar atziņu, ka, lai kas arī notiktu, dzīve vienmēr ir cīņas vērta un patiesībā var būt visai komiska.

Izmantojot piecu gadu garumā uzņemtas fotogrāfijas, grāmata strukturēta kā klasisks naratīvs trijos cēlienos, kas nepārtraukti šķērso robežu starp dokumentālo un iedomāto, privāto un svešo.

Tinte uz grāmatas vāka reaģē uz temperatūru, mainot krāsu, kad tai pieskaras, un atstājot kādu laiku redzamus lasītāja pirkstu nospiedumus. Kaut kādā mērā tā ir dzīva grāmata, kas pielāgojas skatītājam un kuras siltums un pieskāriens dziedē tumsu.

Alberto Lisaralde (Alberto Lizaralde, 1979) ieguvis izglītību reklāmas jomā, strādājis par filmu kritiķi un režisējis divas īsfilmas. Šobrīd viņš dzīvo Madridē un apvieno radošā direktora darbu Havas Worldwide reklāmas aģentūrā ar personīgajiem dokumentālā foto projektiem. 2014. gadā viņš kopā ar Kristīnu Demidelu pašizdeva savu pirmo fotogrāmatu “everything will be ok”. Photo-eye to atzina par vienu no labākajām 2014. gada grāmatām, un tā tika nominēta Paris Photo-Aperture Foundation fotogrāmatu balvai. Pēdējie eksemplāri pieejami: www.thisbookistrue.com