/ Arnis Balčus / Blogs

Sāksies Cēsu mākslas festivāls

Šī gada Cēsu mākslas festivāla vizuālās mākslas piedāvājumā ir pārsteidzoši daudz fotogrāfijas. Cēsu alus brūzī notiekošajā izstādē “Starptelpa” līdzās gleznām un objektiem varēs skatīt trīs fotoprojektus. Izstādes preses relīze vēsta, ka “Māra Brašmane mūs aizvedīs savā ceļojumā laikā un telpā, atklājot citādāku Pilsrundāles dzīves tecējumu, kas atveras tikai tad, kad viena vieta tiek pētīta un dokumetēta bez lielpilsētas steigas. Alnis Stakle ir fiksējis senās pamestās muižas “Ilgas” interjeru saspēli ar jauno meiteņu identitāti pārsteidzoši vienotā fiziskā un emocionālā telpā. Reiņa Hofmaņa sērijā LARP (Live Action Role Playing) ikdiena tiek nomainīta pret paralēlu, fantāzijas pasauli, kur pagātne, tagadne un nākotne netiek nodalīta.”

Reinis Hofmanis. No sērijas "LARP"
Reinis Hofmanis. No sērijas "LARP"

Savukārt Cēsu izstāžu namā būs skatāma Jāņa Deinata izstāde “Paliek II/IV”, kurā iekļautas abstraktas kompozīcijas ar sniegu un dillēm. Informācijā par Deinata izstādi tiek citēts pats autors: “Dilles tīri labi izskatās manā piemājas dārziņā. Bet es nebildēju to lietu kā dilli. Tās dabas mantiņas man ir tāpat kā gleznotājam ota, krāsa – tikai līdzeklis, kā uztaisīt bildi.”

Cēsu mākslas festivāla izstādes tiek atklātas šosestdien, 23. jūlijā, un būs skatāmas līdz 14. augustam. Papildinformācija pieejama festivāla mājas lapā.

Starp citu, turpat Cēsu jaunajā pilī vēl joprojām skatāma izstāde par kinooperatora un fotogrāfa Jāņa Doreda (1881-1954) dzīvi un darbu.