/ Arnis Balčus / Blogs

Anderss Petersens Rīgā

26. janvārī Zviedrijas vēstniecība un Ziemeļu ministru padome Latvijas fotogrāfiem piedāvā retu iespēju tikties ar vienu no Eiropas ievērojamākiem fotogrāfiem Andersu Petersenu (Anders Petersen, 1944), lai individuāli parādītu savus portfolio, saņemtu vērtējumu un ieteikumus turpmākajā darbā. Savukārt 27. janvārī visi aicināti uz Petersena lekciju (artist’s talk), kas notiks plkst. 18.00 Rīgas Kongresu nama konferenču zālē (ieeja brīva).

Portfolio skatē Petersens apskatīs līdz 10 fotogrāfu portfolio, katram autoram veltot 20-25 minūtes. Skate notiks Ziemeļu ministru padomes telpās Berga bazārā, Marijas 13/3. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesentiem jāpiesakās līdz 22. janvārim, iesūtot 6 līdz 10 darbus uz e-pastu info@norden.lv, norādot vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju – e-pastu un tālruni. Skatei atlasītie autori par dalību tiks informēti vēlākais 24. janvārī. Dalībnieku atlasi veiks Zviedrijas vēstniecība un Ziemeļu ministru padome sadarbībā ar FK.

Anderss Petersens ir viens no Skandināvijas ietekmīgākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem. Vienā no pirmajām sērijām viņš fotografēja Hamburgas nakts dzīvi 60. gadu beigās kafejnīcā Café Lehmitz, iemūžinot iedzērušus cilvēkus, prostitūtas, transverstītus un mīlniekus. Grāmata tika izdota 1978. gadā, ieguva milzu popularitāti, un kopš tā laika Petersens izdevis vairāk nekā 20 fotoalbumu. Fotogrāfa rokraksts – kontrastainas, graudainas melnbaltas fotogrāfijas – visus šos gadus palicis nemainīgs.

Papildus informācija saņemama Ziemeļu ministru padomes Latvijas birojā, info@norden.lv, tālr. 67820050.