/ Arnis Balčus / Blogs

ISSP gaida pieteikumus

Līdz 8. maijam var pieteikties dalībai Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā (ISSP), kas norisināsies no 4. līdz 12. augustam Pelču muižā, Kuldīgas novadā.

Astoņu gadu laikā ISSP ir kļuvusi par vienu no labākajām šāda veida skolām Eiropā, ko pierāda ne vien pieaugošā potenciālo dalībnieku konkurence vai absolventu sajūsmas pilnās atsauksmes ISSP Facebook profilā, bet arī spēja ikreiz pasniedzēju kārtā piesaistīt fotogrāfus ar vārdu, kas, protams, garantē, ka ar katru gadu aug arī skolas beidzēju darbu kvalitāte.

Šogad darbnīcas vadīs Arja Hītieinena (Arja Hyytiäinen), kas laikmetīgo fotogrāfijas pasauli iekarojusi, balansējot uz robežas starp fikciju un emocionālu skatījumu uz savu dzīvi, mākslas fotogrāfijas redaktors Kristians Kožols (Christian Caujolle), kurš strādājis kopā ar tādām laikmeta personībām kā Rolāns Barts, Pjērs Burdjē un Mišels Fuko, kā arī dibinājis un vadījis vienu no Eiropas atpazīstamākajām fotoaģentūrām Agence VU. Pelču muižā strādās savādo un teju intīmo pusaudžu portretu veidotāja Helēna van Meine (Hellen van Meene), tāpat darbnīcu vadīs daudzu pasaules fotožurnālistikas balvu ieguvēja Džodija Bībere (Jodi Bieber), kura dokumentē konfliktu zonas un 2011.gadā par afgāņu meitenes, kura zaudējusi daļu sejas, portretu Bībere ieguva World Press Photo balvu. Savukārt konceptuālais mākslinieks Filips Toledano (Phillip Toledano) pazīstams kā spraigu un aktuālu sociālpolitisku tēmu iemūžinātājs, kura pēdējais projekts ir par cilvēkiem, kas sevi radījuši no jauna ar plastiskās ķirurģijas palīdzību.

ISSP darba valoda ir angļu. Lai pieteiktos dalībnieku atlasei, jābūt aktīvai padziļinātai interesei par fotogrāfiju un kvalitatīvam darbu portfolio. Dalības maksa ir 500 EUR, bet 20 dalībniekiem no Latvijas un Austrumeiropas būs iespēja piedalīties par samazinātu dalības maksu – 260 EUR. Summā iekļauta maksa par skolu un uzturēšanās izdevumi.

Pieteikšanās ISSP mājās lapā.