/ Arnis Balčus / Blogs

Klāt Riga Photo Show

Šonedēļ, no 9. līdz 11. novembrim, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies Riga Photo Show. Tas ir pirmais šāda mēroga pasākums Baltijā, kurā vienuviet varēs uzzināt un apskatīt foto un video tehnikas jaunumus, smelties iedvesmu un informāciju, kā arī iegādāties foto un video tehniku par īpaši izdevīgām cenām.

Ideja par Riga Photo Show radās fotogrāfam un F64 īpašniekam Gatim Rozenfeldam un BT1 projektu vadītājam Ainim Rimšelim nedaudz vairāk kā pirms gada. “Šādi pasākumi notiek visur pasaulē, un mēs ar Gati bijām bēdīgi, ka mums tāda nav,” stāsta Riga Photo Show projekta vadītājs Ainis Rimšelis. “Sākumā bijām domājuši rīkot to jau pavasarī, bet nepaspējām.”

Riga Photo Show ir zīmīgs ar to, ka mērķēts uz maksimāli plašu auditoriju – sākot no amatieriem un beidzot ar profesionāļiem. Izstādē Nikon, Fujifilm, Samsung, Epson, ProFoto, Baltijas Foto Serviss un citi uzņēmumi piedāvās savu produkciju un dažādas interesantas un izglītojošas aktivitātes. Paralēli izstādei divās konferenču zālēs notiks meistaru un speciālistu vadīti semināri un meistarklases. Lektoru vidū būs Valts Kleins, Jānis Deinats, Andrejs Zavadskis, Sergejs Kondrašins, Iveta Vaivode un citi.

Līdzās foto un video tehnikas ražotājiem izstādē piedalīsies arī foto skolas, kā arī mēs – žurnāls FK. Mūsu stendā varēs skatīt projekciju ar Latvijas fotogrāfu jaunākajām fotosērijām, satikt FK autorus un iegādāties Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatu par zemāku cenu nekā veikalos. Tāpat piektdien pulksten 14.00 mūsu stendā notiks tikšanās ar Rīgas Fotomēneša organizatoriem, kuri iepazīstinās ar 2014. gadā plānoto foto festivālu Rīgā. Savukārt sestdien pulksten 14.00 stundas garumā apmeklētājiem būs ekskluzīva iespēja iegādāties Reiņa Hofmaņa grāmatu Pārdod/Akmeņi un saņemt viņa autogrāfu. Hofmaņa šogad iznākusī grāmata līdz šim nekur citur Latvijā nav bijusi pieejama.

Šogad Riga Photo Show ir eksperiments visiem, tomēr tas varētu tapt par ilgtermiņa projektu. “Šobrīd par 99% esmu pārliecināts, ka tas notiks katru gadu. Šis ir pirmais Baltijā un, ja kādu gadu vai divus izlaidīsim, tad to tikpat labi uztaisīs mūsu kaimiņi. Pirmajā gadā to nejūt, taču mērķis ir veidot to par Baltijas mēroga pasākumu. Sarunas ir uzsāktas ar lietuviešiem un igauņiem un interese ir liela,” stāsta Rimšelis.

Vairāk informācijas par pasākumu meklējiet Riga Photo Show mājas lapā.

Izspēlēsim arī bezmaksas ielūgumus uz izstādi, tāpēc sekojiet FK sociālos tīklos Facebook un Twitter.

Riga Photo Show darba laiks
9. novembrī 10.00-19.00
10. novembrī 10.00-19.00
11. novembrī 10.00-17.00

Ieeja 3 Ls (2.50 Ls – skolēniem, pensionāriem)