/ Arnis Balčus / Konkursi

Fotokonkurss: Pieķerts lasot

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un FK izsludina fotokonkursu Pieķerts lasot.

Tiem, kas paši lasa grāmatas, protams, nav jāstāsta, kā to dara, taču kā jau katrā, pat visnopietnākajā nodarbībā un situācijā, mēdz iezagties kas nenopietns, neierasts, komisks. Konkursa darbos vēlamies redzēt cilvēkus, kas lasa netipiskās vietās, vai arī vieta ir gluži tradicionāla, toties lasītāja reakcija uz lasīto – neparasta. Ceram ieraudzīt fotogrāfijās, kā grāmata pārņem cilvēka prātu un jūtas, to bagātinot un iedvesmojot, tverot jaunas zināšanas, priecājoties par skaistu grāmatas noformējumu utml.

Fotokonkurss veltīts grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele divdesmit gadu jubilejai un atjaunotās Latvijas valsts grāmatu mākslai 20 gados.

Konkursā Zelta ābele tiek vērtēts grāmatas vizuālais tēls un tā atbilstība grāmatas saturam, tā uzdevums ir vērtēt jaunākos sasniegumus – tradīciju ietekmi, jauninājumus un attīstības tendences kopumā. Apzinot gada labākos Latvijas izdevumus visdažādākajās jomās, tiek izteikta atzinība veiksmīgākajiem grāmatu veidotājiem un veicināta izpratne par grāmatu kā būtisku kultūras sastāvdaļu.

Balvas – 20 labāko darbu izstāde būs apskatāma klubā NABAKLAB, bet pēc tam ceļos pa lielākajām Rīgas un Latvijas bibliotēkām. Savukārt trīs labāko darbu autori balvās saņems vērtīgas grāmatas, kuras tiks pasniegtas 4. aprīlī konkursa Zelta ābele noslēguma ceremonijā Latvijas Mākslas akadēmijā.

Katrs konkursants var pieteikt ne vairāk kā 2 fotogrāfijas. Fotogrāfijas nedrīkst būt digitāli ierāmētas un uz tām nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti. Fotogrāfijām jābūt maksimālajā izmērā vai vismaz 2500px garākai malai, JPG. Bilde ir jānosauc – jūsu vārds_uzvārds_nr, piemēram, andris_berzins_1.jpg, andris_berzins_2.jpg. Epastā iekļaujiet arī pilnu savu vārdu un uzvārdu. Pieteikumu sūtiet uz fk@fotokvartals.lv līdz š.g. 1.martam pl. 23.59, vēstules temats: Konkurss. Fotogrāfijas pēc to iesūtīšanas publicēsim arī pie šī raksta.

Iesūtītie darbi: