/ Makss Kabejo / Foto stāsts

Meitenes grib dziedāt!

Huayño mūzika, kas sākotnēji radās Andu reģionā Peru, ir transformējusies Limā, Peru galvaspilsētā. Tomēr tās popularitāte nekad nav zudusi. Uz Limas piekrasti to atveda neskaitāmas ģimenes, kas migrēja no Andu kopienām uz Limu 1960. gadā.

Huayño piemīt nostalģiska aura, kas atgādina par kalnienēm, bet tajā pašā laikā šī mūzika vēsta par mīlestību un naidu, un dažkārt par dzīvi Limas nomalē. Migrantu sievietes un viņu meitas ir galvenās varones šajā žanrā. Viņas dzied, tērpušās spilgtas krāsas svārkos (spāņu polleras). Šie tērpi ir tradicionālā lauku stila un elegances sajaukums un var maksāt līdz pat 300 dolāriem.

Katru nedēļas nogali tūkstošiem cilvēku apmeklē Huayño koncertus, kas tiek organizēti Limas nomalē, lai klausītos un dejotu pie ritmiem, ko spēlē uz Andu arfas, sintezatora un bungām mīlīgu vokālu pavadībā.

Tiek uzskatīts, ka piederība kādai Huayño grupai nodrošinās slavu un sociālo mobilitāti. Huayño grupas, kas parasti sastāv no lielām ģimenēm un to draugiem, liek lielas cerības uz jauno dziedātāju izaugsmi.

Jaunas meitenes un pusaudzes kļūst par Huayño dziedātājām un pārspēj popularitātē vietējos māksliniekus, tajā pašā laikā nopelnot naudu ģimenēm. Mazas skatuvītes vietējās ballītēs ir pirmie koncerti daudzām Huayño dziedātājām, kas uzsākušas ceļu uz bagātību un slavu.

Šī fotogrāfiju sērija dokumentē Doras Marijas, Vendijas Sulkas, Žanetes Romero Akunas un Flaueras centienus veidot karjeru mūzikā.

Makss Kabejo (Max Cabello, 1974) ir fotogrāfs no Limas. Viņš ir studējis komunikāciju zinātni Limas Universitātē un strādājis kā fotogrāfs vairākos Peru izdevumos.