/ Foto Kvartāls / Konkursi

Noskaidroti konkursa Iededz Gaismas pilī! uzvarētāji

Ir noslēdzies fotokonkurss Iededz Gaismas pilī!, ko rīkoja pilnsabiedrība Nacionālā Būvkompāniju apvienība sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un FK, un ir noskaidroti tā uzvarētāji. Par labākās fotogrāfijas autoru atzīts Rolands Bošs, otrajā un trešajā vietā ierindojušies attiecīgi Roberts Gorenko un Artūrs Kalniņš. Atzinības un ceturtās/piektās vietas ieguvuši Jānis Zvērs un Jolanta Tomsone.

Fotokonkursa laikā tika saņemti 137 darbi, un augstā aktivitāte pozitīvi pārsteigusi akcijas rīkotājus. Konkursa materiālus iesūtīja ne tikai profesionāli fotogrāfi, bet arī amatieri, turklāt atzinīgi vērtējama arī fotogrāfiju dažādība. Ir ierasts Gaismas pili redzēt pretskatā no Vecrīgas puses, tāpēc īpaši tika novērtēti konkursa darbi ar jauno LNB ēku no atšķirīga skatu punkta. Konkursantu darbus vērtēja pārstāji no Nacionālās Būvkompāniju apvienības, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un FK.

Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas balvas – konkursa uzvarētājs no Nacionālās Būvkompāniju apvienības iegūs arhitektūras fotogrāfiju izdevumu Le Corbusier and the Power of Photography (2012), savukārt otrā un trešā vieta saņems balvu no dizaina uzņēmuma un koncepta veikala Lukabuka – grāmatu no sērijas Process par arhitektūru Latvijā. Piecu labāko fotogrāfiju autori varēs paviesoties Gaismas pilī un uzņemt attēlus arī ēkā, kā arī no FK saņems izdevumu Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013.