/ Mateušs Sarello / Foto stāsts

Bangas

Ceļš.
Ziema.
Tukšums.
Vairs nav nekā svarīga. Es cenšos domāt par “ceļu”. Es nespēju. Esmu pilnībā iztukšots. Visā visumā eju tikai laika apstākļu dēļ. Vēja un sniega izredzes un pēkšņie jūtu uzplūdi pludmalē neļāva man aizmigt. Turklāt mani māc bailes par tām dažām dienām, kad domāšu tikai par Viņu, un šādā veidā man piederēs Baltijas jūra. Tikai mana Baltijas jūra.

Bangas (Swell) ir stāsts par šķiršanos un nespēju pieņemt vientulības sajūtu. Par atmiņām, ko  nevaram aizmirst. Tas tika iecerēts kā dokumentāls projekts par Baltijas jūru. Tika izstrādāts plāns un kartē atzīmētas vietas, uz kurām doties. Ceļojumos uz Baltiju man līdzi brauca draudzene līdz brīdim, kad izšķīrāmies. Šķiršanās mainīja mani, un es vairs nespēju turpināt projektu saskaņā ar plānu. Sāku atgriezties vietās, kur mēs vēl bijām kopā. Te projekts beidzas, un sākas personisks stāsts.

Mateušs Sarello (Mateusz Sarello, 1978) ir dzimis Varšavā. Beidzis Varšavas Fotomākslas akadēmiju un ir Napo Images aģentūras biedrs. Grāmata Bangas kļuva par The Best Photography Book Award at Pictures of the Year International un Gada fotopublikācija Lodzas Fotofestivālā (2014) konkursu finālisti, kā arī ieguva 3. vietu konkursā International Photography Awards (2013) un tika izvēlēta Photo-Eye labāko grāmatu sarakstam Best Books of 2013.