/ Fiona Krota / Foto stāsts

Standarta

Kā telpa, kurā mazākā mērogā tiek reproducēta un reorganizēta sabiedrība, māja ir rīks pasaules uzlūkošanai. Tā ir vieta, kur patverties, bet tajā pašā laikā tā ir piepildīta ar sabiedrības spiedienu. Lai izraisītu šo iekšējās / ārējās berzes sajūtu, es nolēmu koncentrēties uz patēriņa preču ienākšanu privātajā sfērā.

Es iedvesmojos no Žorža Pereka grāmatas Lietas, kas uzrakstīta 1965. gadā. Grāmata ir stāsts par vidusšķiras pāra dzīvi. Izmantojot viņu ikdienas objektu metodisku aprakstu, Pereks kritizē savu paaudzi un patēriņa sabiedrību.

Tādi svarīgi 60. gadu izgudrojumi kā, piemēram, Lego kluči, tiešā pārdošana un ierīču lietošanas instrukcijas, man palīdzēja veidot šo sēriju. Šie jauninājumi kļuva par idealizēta un kontrolēta komforta reprezentāciju.

Sirreālisma noskaņā divus ābolus uz dīvāna varēja uzskatīt par trakām acīm. Rozā papīru klāsts atgādina par jaunuzbūvētu māju nevainojamo izvietojumu. Attēlu secībā iekļautie simboli rada neorganizēta rēbusa sajūtu. Objekti nav tas pats, kas to reprezentācija.

Projekts Standarta (Plain Vanilla) ir fotogrāfisks projekts, kas apraksta iekšēju prāta stāvokli, kas piemīt paaudzei, kas koncentrējas uz materiālu labklājību.

Fiona Krota (Fiona Crott, 1991) ir belģu fotogrāfe, kas dzīvo Briselē un Lozannā. Studējusi ECAL Šveicē un La Cambre Beļģijā. Viņas darbi būs skatāmi Rīgas Fotomēneša projekcijā Jaunais šiks, kas norisināsies 9. maijā Kaņepes Kultūras centrā.