/ Dženija Rova / Foto stāsts

Älskling – pašportrets ar manu mīļāko acīm

Mans mērķis bija izveidot pašportretu, izmantojot citu cilvēku uzņemtus attēlus. Tas, kā viņi mani uzlūkoja, paliktu priekšplānā. Es palūdzu saviem bijušajiem draugiem un mīļākajiem iedot visas attēlus ar mani, ko viņi uzņēma mūsu attiecību laikā. Tie aptver 25 gadus. Pirmais foto tika uzņemts, kad man bija deviņpadsmit; pēdējais – šogad, četrdesmit piecu gadu vecumā. Sērijā ir 55 fotogrāfijas, un tām ir deviņi dažādi autori. Attēli ir prezentēti hronoloģiskā secībā.

Šo darbu var uzskatīt par biogrāfisku, kas stāsta par daļu no manas dzīves, bet tas ir arī netiešs fotogrāfa, partnera aiz kameras, portrets. Mani interesē īpašais veids, kā uzlūkojat viens otru, kad esat iemīlējušies. Šos attēlus var uzskatīt par mēģinājumu fotogrāfijā notvert tuvību un pievilkšanos starp diviem cilvēkiem.

Dženija Rova (Jenny Rova, 1972) dzimusi Zviedrijā 1972. gadā. Kopš 2001. gada dzīvo Cīrihē. Strādā starp Zviedriju un Šveici. Viņas grāmata ÄLSKLING 2018. gadā tika atzīta par labāko Zviedrijas fotogrāmatu.