/ Ekaterina Vasiļjeva / Foto stāsts

Bermudu trijstūris

Iespējams, ka katrā lielpilsētā ir šāda vieta. Vieta, kas jūs pakļauj, smacē un pat liek pazust. Manā dzimtajā Sanktpēterburgā šo vietu ieskauj divas satiksmes artērijas, citiem vārdiem, Obvodnoja kanāls un Obuhova aizsardzības prospekts, kas, ja skatāmies kartē, atgādina trijstūra divas malas. Turpretim visi trijstūra stūri satiekas Ņevas upē.

Šī ir vieta, kurai jābrauc cauri no guļamrajoniem uz centru. Bet varbūt šī vieta nemaz nav vieta? Senos laikos Obvodnoja kanāla apkaime bija pilsētas robeža un baudīja mistiskas vietas slavu. Neskatoties uz šo savādo auru, 20. gadsimta beigās un 21. gadsimta sākumā Bermudas trijstūris beidza funkcionēt, jo izzuda dažādas rūpnīcas, kultūras nami, pārstāja darboties Varšavas dzelzceļa stacija. Toties 19. gadsimtā Obvodnija kanāla apkaime tika saistīta ar industriālo revolūciju Sanktpēterburgā un Krievijā.

Tagad, veidojot stāstu, es apdzīvoju šo vietu ar spokiem – atrastām fotogrāfijām no pamestas gumijas izstrādājumu rūpnīcas Sarkanais trijstūris, kas reiz bija veiksmes stāsts.

Ekaterina Vasiļjeva (1977) ir krievu fotogrāfe, kas dzīvo un strādā Sanktpēterburgā. Piedalījusies izstādēs Krievijā, Vācijā, Spānijā un citviet.