/ Ksenija Sidorova / Foto stāsts

Es arī tevi ienīstu

Es satiku K., meiteni, kuras bērnība parasti tiek uzskatīta par grūtu: nepilna ģimene, radinieku un vienaudžu neizpratne. Tagad viņai ir 19 gadu un viņas ķermenis ir noklāts ar tetovējumiem. Iespējams, kopš redzēju viņu pēdējo reizi, to ir vēl vairāk. Es arī tevi ienīstu – šo frāzi K. ir uztetovējusi uz pieres.

Saskaroties ar pastāvīgu neizpratni, cilvēkam ir grūti izkļūt no piespiedu atsvešināšanās apburtā loka. Kardinālas ārējās izmaiņas ir viena no metodēm, kā kompensēt iekšēju konfliktu. Sabiedrības agresīvā reakcija uz šīm atšķirībām dod stimulu jaunai cilvēka transformācijai. Nepieciešamība pēc mierinājuma uzvedina uz ideju izveidot sev jaunu ķermeni. “Pašpilnveidošanās” process kļūst bezgalīgs. Vēlme izcelties neatrisina galveno problēmu – izprast sevi – un var padziļināt iekšējo tukšumu, kas var vērsties pret sevi. Vai ir iespējams salīgt mieru ar sevi un ar pasauli?

Šīs sērijas fotogrāfijās es modelēju pārpratumu un sagrozījumu situācijas, kas rodas starp sabiedrību un cilvēka iekšējo pasauli – starp slēpšanos un apzinātu izrādīšanos, izolētību un piederību, ģimeni un vientulību, pastāvīgo un īslaicīgo.

Ksenija Sidorova (1983) dzīvo un strādā Maskavā. Apguvusi fotogrāfiju dažādos kursos, tajā skaitā FotoDepartament un DocDocDoc Sanktpēterburgā.