/ Rasmus Makela / Foto stāsts

Pääskylä

Pa manu logu paveras skats uz parku ar diviem soliem – vietu, kur cilvēki pulcējas dažādām aktivitātēm. Es veselu gadu fotografēju dzīvi pie šiem soliņiem. Kad Covid guva virsroku, viss apstājās. Pirmā lokdauna laikā cilvēki šeit sāka satikties, meklējot cilvēcisko kontaktu. Es biju augšā un dokumentēju tikšanās un dažādas situācijas.

Vai mūsu dzīve mainīsies pēc Covid? Vai daži no mums kļūs par kopēja labuma meklētājiem, kuri vēros, vai cilvēki izturas saskaņā ar jaunajiem noteikumiem? Vai mēs varam kļūt par ieslodzītajiem savās mājās, skatoties uz āru ar cerībām izveidot kontaktu ar ārpasauli?

Pääskylä ir vizuāls pētījums par cilvēku uzvedību pirms pandēmijas un tās laikā. Fotoattēli atklāj mūsu sabiedrības nevienlīdzību nepieredzētā laikmetā. Ne visiem ir greznība mainīt savu kārtību, bet citi ierodas parkā tikai tāpēc, lai aizbēgtu no garlaicības. Dažiem realitāte paliek nemainīga.

Rasmus Makela (Rasmus Mäkelä) ir somu fotogrāfs, kas dzīvo Helsinskos. Viņš ir studējis fotogrāfiju Lahti Dizaina institūtā un Ālto universitātē. Šīs sērija skatāma Rīgas fotomēneša projekcijā Life After Covid?, kuras pirmizrāde notiks 30. jūnijā plkst. 22.00.