/ Foto Kvartāls / Video

Krista Burāne: Kā mākslīgais intelekts redz Latvijas izglītību?

8. maijā Rīgas Fotomēneša ietvaros norisinājās Kristas Burānes ekskursija izstādē Latvijas izglītība. Projekta Mākslīgā intelekta Latvija ietvaros Rīgas Fotomēneša galerijā Ģertrūdes ielā 64 no 1. līdz 31. maijam norisinās 31 izstāde – katru dienu jauna tēma, kas saistīta ar Latviju, tās vidi un sabiedrību. Fotomēnesis un tā kurators Arnis Balčus šoreiz pēta un atklāj mākslīgajam intelektam piemītošos priekšstatus, stereotipus, ideoloģiju. Izstāžu darba laiks – katru dienu no 14.00-20.00, ieeja brīva.

Krista Burāne ir teātra un kino režisore ar maģistra grādiem filozofijā un kino režijā. Viņas radošās prakses centrā ir dziļa interese par dzīvi un humānismu, sadarbības potenciālu, telpas un laika nogriežņa radīšana cieņpilnai sarunai. Režisore ir viena no retajām Latvijas māksliniecēm, kas mērķtiecīgi strādā dokumentālā un līdzdalības teātra žanrā.

Nākamā ekskursija paredzēta otrdien plkst. 18.30, kad pilsētpētnieks Mārtiņš Eņģelis izstādē par Latvijas pilsētām lūkosies, vai mākslīgais intelekts spēj konstruēt ideālu pilsētvidi vai arī cilvēks to spēj labāk, bet piektdien plkst. 18.30 izstādē par Latvijas zinātni sociologs un izgudrotājs Sandris Mūriņš runās par to, kā mākslīgais intelekts konstruē nezināmo.