/ Valērijs Poštarovs / Foto stāsts

Tēvs un dēls

Kā divu zēnu tēvs esmu sapratis, cik ātri pienāks diena, kad ceļā uz skolu viņi vairs neturēs manu roku. Šīs domas iedvesmots, nolēmu nofotografēt savu tēvu un 95 gadus veco vectēvu, sadevušos rokās. Drīz vien šis projekts izvērsās par kaut ko daudz lielāku, nekā biju paredzējis.

Pasaulē, kurā mēs attālināmies cits no cita, roku sadošana kļūst par klusu lūgšanu, par veidu, kā atkal satuvināties. Pozējot tēvi un dēli pirmo reizi gada, pat gadu desmitu laikā sadodas rokās. Tas ir spēcīgs mirklis, bieži vien pilns vilcināšanās vai pretestības, kas atklāj universālo vērtību, ko mūsu cilvēciskajā pieredzē rada saikne, ievainojamība un paaudzēs mantotais. Projekta būtība slēpjas šajā intīmajā aktā, fotogrāfijās, kas liecina par dziļo, bet bieži vien neizteikto mīlestību starp tēviem un dēliem.

vs un dēls izceļ īpašo identitātē, ko veido ģimenes un kultūras mantojums. Šajā mijiedarbībā mēs redzam, kā identitāte veidojas kopīgos ģimenes naratīvos, ilustrējot, cik dziļi personiski un kultūras ietekmēti ir mūsu dzīves ceļi. Atstājot šo portretu stāstus atvērtus interpretācijai, es aicinu skatītājus pievienot savus nozīmes slāņus, padarot mūs visus par līdzdalībniekiem šajā mainīgajā cilvēces stāstā.

Valērijs Poštarovs (1986) ir fotogrāfs no Bulgārijas, studējis Valsts mākslas vidusskolā Varnā, kā arī plastiskās mākslas Sorbonnā. Piedalījies izstādēs ārzemēs un izdevis fotogrāmatu The Last Man Standing in the Rhodope Mountains.