/ Saša Kurmazs / Foto stāsts

Naprasnaja Molodostj (Veltīgā jaunība)

Šajā attēlu sērijā es vēlos parādīt dažādas personīgās dzīves epizodes – tās situācijas, priekšmetus un notikumus, kas man ir svarīgi, – nododot skatītājiem savu izpratni par pasauli.

Es pētu sajūtu un domu pasauli, robežšķirtni starp indivīdu un sabiedrību, sevi un pārējiem, kā arī veidus, kā šīs dažādās identitātes izpaužas. Lielākoties mani interesē cilvēka iekšējā pasaule un tās manifestācijas.

Fotogrāfija kļūst par izpētes instrumentu, savveida intīmu dienasgrāmatu un veidu, kā mijiedarboties ar vidi.

Es apkopoju fotogrāfijas konceptuālā virknējumā, kur katrs attēls ir pašpietiekams un vienlaikus arī iepriekšējā attēla turpinājums un daļa no veseluma, līdzīgi kā māja, kas celta no ķieģeļiem, vai grāmata, kas sastāv no daudzām lappusēm.

Projekta mērķis ir parādīt, kā veidojas identitāte, kā arī sabiedrības un jaunu cilvēku attiecības mūsdienās vienā no bijušajām padomju valstīm.



Saša Kurmazs (Sasha Kurmaz, 1986) ir fotogrāfs no Kijevas. Viņam ir bakalaura grāds dizainā, kas iegūts Kijevas Mākslas akadēmijā. Viņš ir piedalījies daudzās starptautiskās grupu izstādēs un festivālos, un viņa darbi ir publicēti dažādos starptautiskos žurnālos, piemēram, FOAM, Krytyka Polityczna, Rolling Stones, YET, Vice, Süddeutsche Zeitung.