/ Foto Kvartāls / Notikumi

Notiks Paolo Vudsa un Federiko Klavarino lekcijas

Otrdien, 16. augustā, plkst. 18.00 The Mill notiks fotogrāfu Paolo Vudsa un Federiko Klavarino publiskās lekcijas, kurās autori prezentēs savus darbus. Vudss un Klavarino Latvijā viesojās, lai pasniegtu meistarklases vienpadsmitajā Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā (ISSP) Kuldīgas novadā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Paolo Vudss (Paolo Woods) ir viens no mūsdienu dokumentālās fotogrāfijas meistariem, kas savos ilgtermiņa projektos nereti izmanto pētnieciskās žurnālistikas pieeju. Savulaik vadījis fotogrāfijas galeriju, Vudss ir četru grāmatu autors, kurās sadarbojies ar atzītiem rakstniekiem un māksliniekiem. Pēdējais projekts The Heavens, kuru autors veidoja kopā ar fotogrāfu Gabrielu Galimbertī (Gabriele Galimberti), ir pirmais mēģinājums ar fotogrāfijas palīdzību attainot sarežģīto un pretrunīgo ofšoru pasauli. Projekts tika prezentēts pagājušā gada Arlas Fotofestivālā, kur tas kļuva par vienus no galvenajiem festivāla notikumiem. Vudsa darbi ir plaši starptautiski izstādīti un atrodas vairākās mākslas kolekcijās visapkārt pasaulei.

Federiko Klavarino (Federico Clavarino) ir itāļu jaunās paaudzes fotogrāfs, kas kļuvis pazīstams ar melanholiskām fotoesejām par Dienvideiropas kultūru spozmi un postu. Klavarino izdevis trīs autogrāmatas, to skaitā Italia o Italia, kas tika augsti novērtēta un ieguva vairākas balvas. Klavarino ir pasniedzējs BlankPaper fotogrāfijas skolā Madridē.

Vudss un Klavarino šogad vadīja meistarklases vienpadsmitajā Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā (ISSP) Pelčos, Kuldīgas novadā. ISSP pirmo reizi notika 2006. gadā Ludzā un kopš tā laika kļuvusi par vienu no labākajām neformālās fotogrāfijas izglītības iestādēm Eiropā, kas ik gadu piesaista atpazīstamus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa studentus. Šogad septiņās tematiskajās darbnīcās piedalījās 74 dalībnieki no 25 valstīm, kā arī Pelču vietējie iedzīvotāji. No 13. augusta līdz 8. septembrim Kuldīgas Mākslas namā būs apskatāma ISSP 2016 gala darbu izstāde.